LSV, DS I SVM traže zaštitu od tužioca

Poslanici vojvođanskog parlamenta iz DS, LSV i SVM predali su danas dopis specijalnom tužiocu Miljku Radisavljeviću.
Poslanici vojvođanskog parlamenta iz DS, LSV i SVM predali su danas dopis specijalnom tužiocu Miljku Radisavljeviću.

Oni su ispred zgrade Specijalnog suda u Beogradu zatražili od tužioca da "stane u odbranu ustavnog poretka države" i zaštiti poslanike većine u vojvođanskom parlamentu od političkog progona.

Potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoje Vrebalov je rekao da su dopis podneli poslanici koji su pod stalnim pritiskom vlasti. "Država u kojoj se vlast smenjuje političkim progonima i hapšenjima nije pravna država", rekao je on.

Potpredsednik Skupštine Vojvodine Dušan Jakovljev istakao je da je do podnošenja dopisa tužiocu došlo zbog pokušaja da se u Vojvodini vlast "prekomponuje" i zbog stalnih privođenja i hapšenja poslanika. "Uvereni smo da će ova inicijativa naići na pozitivan i brz odgovor i našim prisustvom ovde (ispred Specijalnog suda) dokazujemo da krize vlasti u vojvođanskom parlamentu nema", rekao je Jakovljev.

Šef poslaničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara u Skupštini Vojvodine Šandor Egereši je istakao da je SVM doneo jednoglasnu odluku da učestvuje u današnjoj akciji i tako podrži funkcionera DS Borislava Novakovića u čiju je nevinost uveren. "Želimo da verujemo u nezavisnost sudova i tužilaštva, kao i to da ovo nije obračun sa političkim neistomišljenicima", istakao je Egereši.

borislav Novaković, bivši gradonačelnik Novog Sada, uhapšen je 28. novembra sa još tri osobe zbog sumnje da su oštetili budžet grada za oko četiri miliona evra. DS je tada saopštio da je reč o političkog progonu.

  • brumm

    12.12.2014 15:54
    oni traze zastitu
    a od koga mi da trazimo da nas zastite od njih????? ali u ovoj kvazi drzavi je sve moguce, zar ne?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".