RTS odustao od tužbi protiv neplatiša?

RTS neće sudski ili preko izvršitelja goniti one koji nisu plaćali TV pretplatu, osim u malom broju iznimnih slučajeva, a razlog je jer ogroman broj građana nije plaćao pretplatu.
RTS neće sudski ili preko izvršitelja goniti one koji nisu plaćali TV pretplatu, osim u malom broju iznimnih slučajeva.

Iako je u nekoliko navrata prethodnih meseci bilo najavljivano da će Javni servis podneti veliki broj tužbi, to se neće desiti.

RTS-u je iz vrha države sugerisano da sve ostane kako jeste i da, u doba kada Vlada smanjuje plate i penzije i sprovodi rigorozne mere štednje na svim nivoima, dodatno zavlačenje ruke u džepove građana ne bi bilo preporučljivo ni svrsishodno, pa makar se to odnosilo i na plaćanje neizmirenih obaveza.

Glavni razlog za ovakvu odluku je činjenica da ogroman broj građana nije plaćao pretplatu kao i da je ona ukinuta, navode "Naše novine".

Pretplata će ponovo biti uvedena od 2016. godine do kada će se Javni servis finansirati iz budžeta.

  • zeljko

    30.12.2014 12:00
    ne treba placati tv pretplatu
    RTS ima odredjeni deco novca u budzetu, RTS se finansira od reklama i sad na sve to treba da se placa i pretplata. kao sto je gore vec neko napisao, necu da platim nesto sto ne koristim. To je cist reket. Privatne televizije se finansiraju od reklama, na nekim ima cak i manje reklama nego na RTS a se od reda imaju bolji program.Pretpostavljam da je politicarima preskupo reklamiranje na RTS-u pa su resili preko grbace naroda ( kao i obicno) da dobiju za sebe besplatan servis za samopromociju. Ja sam za to da treba da platim ono sto potrosim ali ne zelim i nedam da mi uzimaju pare za nesto sto ne koristim. Drzavni reket.
  • Mastodont

    28.12.2014 16:59
    Svi vi koji ste plaćali pretplatu, ne znam šta se žalite - vi JESTE magarci, jer je oduvek bilo očigledno da to ne mogu da naplate. A manite se priča o poštenju, jedno je izmirivati dugove za ono što potrošiš, ali kad država pokušava da vam naplati uslugu kojom niste zadovoljni, ili je ni ne koristite, neplaćanje je dužnost svakog savesnog građanina, jer samo tako možemo da sprečimo bahatost države. Zato ne samo da ste magarci, nego ste mlakonje koji ste plaćanjem aktivno sabotirali napore nas ostalih da odjebemo đubre zvano RTS.
  • Magarac

    28.12.2014 16:14
    Magarac
    Iaaaa !!!! Iaaaa !!!! Iaaaa !!!!

    Stvarno bi mogli da vratite pretplatu magarcima koji su je placali, koa i 40% za struju, kao i deo poreza na imovinu, kao i ....

    I onda se neko pita, zasto ovu teritoriju svi zovu Smrdija - Sprdija?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.