Usvojen "Tamarin zakon"

Vlada Srbije usvojila je danas Predlog zakona o oružju i municiji, kojim se značajno unapređuje sistem kontrole civilnog posedovanja i prometa oružja, kao i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti od požara, u javnosti poznat kao "Tamarin zakon".
Vlada Srbije usvojila je danas Predlog zakona o oružju i municiji, kojim se značajno unapređuje sistem kontrole civilnog posedovanja i prometa oružja, kao i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti od požara, u javnosti poznat kao "Tamarin zakon".

Predloženim zakonom se propisuju uslovi za nabavljanje, posedovanje, promet i prenošenje oružja, čime se stvaraju uslovi za sprečavanje zloupotreba i poboljšanje bezbednosti građana, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima. Predloženi su, kako je saopšteno, oštriji uslovi za posedovanje oružja i izdavanje oružnog lista, kao biometrijskog dokumenta.

Cilj ovog zakona je i da se legalnim i savesnim vlasnicima oružja omogući da ga nesmetano poseduju i koriste za lov, sport i kolekcionarstvo, stoga je predviđen povlašćeni status registrovanim sportskim strelcima i kolekcionarima.

Vlada je usvojila i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti od požara, kojim je predviđeno povećanje stepena bezbednosti i efikasnija kontrola objekata javne namene, prvenstveno ugostiteljskih i objekata u kojima se okuplja veći broj ljudi, u skladu sa inicijativom u javnosti poznatom kao "Tamarin zakon".

"Tamarin zakon" je predložio, u ime žrtva požara u Kontrastu, Branko Miladinović, otac jedne od žrtava Tamare Miladinović i on predviđa da nijedan noćni klub ne može biti registrovan ako ne budu dostavljeni dokazi da je urađena protivpožarna zaštita.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.