Oko 600 miliona dinara za uređenje kanalskih mreža

Predstavnici 40 opština u Vojvodini dobili su ugovore za sufinansiranje uređenja kanalske mreže za odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta.
Predstavnici 40 opština u Vojvodini dobili su ugovore za sufinansiranje uređenja kanalske mreže za odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta.

Ukupna vrednost bespovratnih sredstava, kojima Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo sufinansira ove radove, je 590 miliona dinara.

Pokrajinski sekretar za poljopreivredu Branislav Bogaroški podsetio je da je ovo već peta godina da se na ovaj način finansira vodoprivreda i održavanje kanalske mreže i najavio da očekuje da će 2015. godina biti rekordna za sanaciju kanalske mreže u Vojvodini. Kako je najavio, očekivanja su da će preko 2.500 km kanalske mreže biti urađeno u ovoj godini.

"Pravi efekti su se pokazali 2014. godine, kada mi realno nismo imali onakve probleme, koje smo mogli imati imati, a kakve je imao ostatak Srbije. To sve pokazuje da je ulaganje u poljoprivredu i nužno i potrebno. Ono što je različito u odnosu naprethodne godine, jeste da smo ove godine uspeli da postignemo dogovor sa 16 lokalnih samouprava da njihovo učešće u sufianansiranju ovih radova bude veće od 40 odsto. Na taj način smo obezbedili blizu 30 novih miliona za finansiranje odvodnjavanja", istakao je Bogaroški.

Kako se u 2014 godini zbog zauzetosti vodoprivrednih preduzeća na odbrani poplava nije potrošio sav novac za saniranje kanalske mreže, u okviru 2015. godine je ostalo oko 800 miliona dinara, koji su ugovoreni za radove koji su pri kraju, kao i 1.040 milijardi dinara za 2015. godinu.

Ova sredstva učiniće da, kako je kazao potpredsednik Bogaroški, ova godina bude rekordna u okviru poslova na saniranju kanalske mreže.

"Planiramo da iz sredstava za 2015. godinu da uradimo oko 1.650 kilometara kanalske mreže, a u okviru ugovorenih radova iz 2014. godine još nekih sigurno 800 do 900 kilometara, što će sigurno biti vidljiv pomak u ovoj oblasti", najavio je Bogaroški.

  • Krokodil

    18.06.2015 07:58
    600 miliona dinara je malo za bilo sta ozbiljno sa kanalskom mrezom u Vojvodini.

    Norvezani su za ciscenje Velikog Backog kanala (najveca septicka jama u Evropi) predvideli 20 miliona Evra samo za pocetak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina