SNS traži radnu grupu za Kamenicu 2

Srpska napredna stranka zatražila je danas da vojvođanska skupština oformi radnu grupu koja će pratiti postupak javne nabavke medicinske opreme za Institut u Sremskoj Kamenici, s obzirom na to da je ta nabavka šest puta zaustavljena.
Srpska napredna stranka zatražila je danas da vojvođanska skupština oformi radnu grupu koja će pratiti postupak javne nabavke medicinske opreme za Institut u Sremskoj Kamenici, s obzirom na to da je ta nabavka šest puta zaustavljena.

U ime poslaničke grupe SNS, poslanik Darko Bađok podneo je predsedniku Skupštine Vojvodine Ištvanu Pastoru predlog za dopunu dnevnog reda naredne sednice parlamenta sa zahtevom da se oformi ta radna grupa.

Naprednjaci traže "da se oformi radna grupa Skupštine Vojvodine, koja će ispitati činjenično stanje u realizaciji i pratiti sprovođenje postupka javne nabavke medicinske opreme za radiološku terapiju za Institut u Sremskoj Kamenici".

Naprednjaci, napominjući da stavljaju interes građana ispred politike, zazhetvaju da se formira radna grupa u čijem radu će učestvovati predstavnici svih poslaničkih klubova. Zadatak radne grupe bio bi da Upravi za kapitalna ulaganja, koja sprovodi javnu nabavku pruži "očiglednu potrebnu pomoć i nadzor u sprovođenju javne nabavke".

"S obzirom na specifičnost javne nabavke, čijom realizacijom bi se omogućila kupovina opreme za zračenje, svako dalje rizikovanje zdravlja pacijenata ide na moralnu, politicku i zakonsku odgovornost svih koji odbijaju saradnju, stavljajući lične ili stranačke interese ispred života građana", navode naprednjaci u zahtevu.

U zahtevu Pastoru se podseća da je SNS pre nekoliko meseci tražila na vanrednoj sednici vojvođanske skupštine utvrđivanje odgovornosti za propuste u javnoj nabavci, a da su zaključci odbačeni. SNS smatra i da insistiranje na novoj sednici na tu temu, a s obzirom na stav većine poslanika iskazan na prethodnoj, ne bi rezultiralo pomakom iz trenutne situacije.

"Napominjemo da je ova javna nabavka pre nekoliko dana zaustavljena po šesti put i da ta činjeca šteti isključivo i jedino građanima i pacijentima koji boluju od najtežih bolesti", navodi SNS.

  • Anonimus

    18.06.2015 18:39
    zadnja gradnja
    Sad će još jedna gradnja i u dečijoj bolnici, odobreno 70 miliona za gradnju. Samo za opremu nije. Klasika pokrajinaca pred izbore.
  • Anonimus

    18.06.2015 17:23
    Jankiša kaže
    Pajtića na čelo radne grupe, on je najuspešniji u tim radnjama.
  • 18.06.2015 16:07
    nazadnjaci,
    dosadni ste...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina