Niko se nije javio na konkurs za ginekologa u Apatinu

U apatinskom Domu zdravlja već godinu dana ginekolog radi samo tri puta nedeljno i dolazi iz Odžaka. U međuvremenu na konkurs za posao ginekologa niko se nije javio.

U apatinskom Domu zdravlja već godinu dana ginekolog radi samo tri puta nedeljno i dolazi iz Odžaka.

U međuvremenu na konkurs za ginekologa niko se nije javio. Situacija će biti bolja tek za godinu dana, kada se jedina doktorka vraća sa trudničkog bolovanja.

Trudnicama koje su pred porođajem, najveći problem je što ne mogu u svakom trenutku da zatraže savet ili pomoć. "Ja sam sada u devetom mesecu i problem je što nema ginekologa svaki dan. Ima ga u ponedeljak, sredu i petak, gužva je i čeka se", kaže jedna trudnica.

Do pre tri godine o zdravlju žena u Apatinu brinula su tri ginekologa. Jedan je otišao u penziju, drugi je dao otkaz, a treći je doktorka koja je rodila treće dete i koja je do aprila 2016. godine na porodiljskom. Zbog toga su raspisali konkurs, ali im se niko nije javio.

"Problem je nastao što ginekologa generalno fali. Mi ne možemo da ga rodimo, mi smo raspisali konkurse, ali se niko nije javio", kaže za RTS Branislav Raketić, direktor Doma zdravlja u Apatinu. Prema njegovim rečima, jedva su uspeli da angažuju jednu doktorku iz Odžaka, koja je u oktobru otišla u penziju, ali su pomoću Fonda uspeli da je zadrže još da radi.

Do apatinskog doma zdravlja, doktorka iz Odžaka putuje 45 minuta. Radi tri puta nedeljno. "Tri puta nedeljno dolazim, a po 40 žena je najmanje, u proseku do 50. Zakazuje se na dan-dva, ali ako je hitno primim je istog dana", kaže doktorka Nadežda Tomović Peruača.

Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, među 2.563 lekara je i sedam ginekologa. Međutim, za njih, rad u apatinskom domu zdravlja, očigledno nije bio dovoljno veliki izazov.

  • 25.06.2015 15:36
    Pa ne rade doktori za platu. Apatin je malo mesto. Veca mesta su bolja za ,,strane'' i pride raditi u privatnoj ordinaciji.
  • jami

    25.06.2015 12:39
    sta ce konkurs videli smo kako se bira u vojvodinasumama ko njima odgovara a ne onaj ko je strucan
  • A,

    25.06.2015 12:35
    tih 7
    ginekologa živi u Nišu?!
    Nema nezaposlenih, odmah da vam kažem. A od početka godine je sa Betanije dalo otkaz čak 5 lekara, a uskoro odlazi još 3. Divota.
    Ko je za to odgovoran?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina