Bugarski: Zadovoljni smo sprovedenim projektima u Vojvodini

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju Branislav Bugarski ocenio je danas na završnoj konferenciji "Bilans uspeha Vojvodine-EU u periodu 2007-2013. godine", da je Pokrajina zadovoljna ostvarenim projektima.
Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju Branislav Bugarski ocenio je danas na završnoj konferenciji "Bilans uspeha Vojvodine-EU u periodu 2007-2013. godine", da je Pokrajina zadovoljna ostvarenim projektima.

- Kada pogledamo strukture ovih projekata i partnere na svim projektima, mi imamo razloga da budemo zadovoljni. Taj pionirski duh u periodu 2007-2013. dao je sjajne rezultate. Ponosan sam da je čak 86% svih prekograničnih projekata u Srbiji sprovedeno na teritoriji Vojvodine, a čak 93% finansijskih sredstava je utrošeno -  naglasio je Bugarski.

Kao važne buduće korake, on je istakao rad na podizanju ljudskih kapaciteta u Vojvodini i na sakupljanju finansijskih sredstava kako bi se obezbedili budući projekti.

- Prvi cilj nam je bio da sve opštine u Vojvodini imaju strateška dokumenta koja su nužna za prikupljanje dokumentacije za projekte. Zatim ljudski kapaciteti koje smo razvijali kroz stvaranje kancelarija za lokalni ekonomski razvoj u svim opštinama. Mi imamo i razvojne regionalne agencije u Vojvodini i to su sve naši kapaciteti za budućnost. Uz to nam je treći cilj bio stvaranje Sistema 48 sati u svim opštinama kako bi se stvorila lakša komunikacija između građana i administarcije - rekao je Bugarski i dodao da je formirana Akademija sa planom da se u narednih sedam godina obuči oko 1.000 ljudi spremnih da odgovore zahtevima EU.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina