Dug Vojvođana 60 miliona evra

Vojvođani za struju duguju 3,7 milijardi, a za grejanje oko 4 milijarde dinara.

Vojvođani za struju duguju 3,7 milijardi, a za grejanje oko 4 milijarde dinara.

Ukupan dug Vojvođana samo za struju i grejanje dosegao je 7,7 milijardi dinara, ili oko 60 miliona evra. Rekorderi su Novosađani koji za struju duguju pola milijarde, a za grejanje čak dve milijarde dinara.

Građani tvrde da im je sve teže da plaćaju račune . Ivana Mićanović iz Novog Sada kaže da joj je u poslednjih godinu dana dva puta isključena struja.

- Majka mi se razbolela, pa ni pored opomena nisam imala novca za račune. Grejanje redovno plaćam, štedim struju, ali ne vredi - rekla je Ivana.

U Vojvodini se dnevno ispiše 400 naloga za isključenje struje. Građani za grejanje Vršca duguju 36 miliona, navode iz preduzeća "Drugi oktobar".

- Somborska toplana planirala je povećanje cene grejanja zbog dugovanja građana od 150 miliona dinara. No, zbog pojeftinjenja gasa ćemo smanjiti cenu - rekao je direktor "Energane" iz Sombora Jovan Gajin.

Kikindska "Toplana" potražuje 135 miliona od građana. S obzirom na broj stanovnika, najredovnije platiše su Subotičani koji za grejanje duguju 30 miliona, dok je dug za grejanje u bačkopalanačkoj opštini skoro 103 miliona dinara.

U Zrenjaninu dug građana za grejanje i prirodni gas iznosi oko 48 miliona. Zrenjaninac Mirko Grozdanov koji se greje na gas, duguje 27.000 dinara.

- Prećeno mi je isključenjem i tužbom, ali nisam mogao da platim. Mesečna primanja su mi manja od duga, pa ću ga otplaćivati po malo kako bih izbegao isključenje.

  • Zoe

    28.10.2015 09:19
    Odžačarina
    Eeee a koliko samo država duguje građanima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina