OŠ "Svetozar Marković Toza" iz Novog Sada među dobitnicima vrednog priznanja u prosveti

Vredna priznanja u oblasti prosvete "Dr Đorđe Natošević" dodeljena su istaknutim vojvođanskim školama  i nastavnicima.
Vredna priznanja u oblasti prosvete "Dr Đorđe Natošević" dodeljena su istaknutim vojvođanskim školama  i nastavnicima.

Plaketu, povelju i novčanu nagradu, koje su u sklopu priznanja, dobile su jednoglasnom odlukom Odbora za priznanja sledeće ustanove: PU "Naši biseri" iz Kanjiže, Osnovna škola "Svetozar Marković Toza" u Novom Sadu, Osnovna škola "Zdravsko Gložanski" u Bečeju, nastavnica u OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Sremskoj Kamenici Vera Stojšić- Gašparovski, kao i nastavnik tehničkog i informatičkog obrazovanja u Osnovnoj školi "Đura Jakšić" u Kikindi Milan Dragosavac.

Predsednica odbora za dodelu priznanja Olivera Gajić rekla je da je ova nagrada čak i nešto više od samog čina odavanja priznanja.

"To je, pre svega, i afirmacija, na najbolji mogući način, vaspitno-obrazovne i pedagoške delatnosti i doprinosi u velikoj meri ugledu profesije prosvetnog radnika. U današnjem vremenu, upravo obrazovne vrednosti, intelektualni potencijali, stvaralaštvo, kritičko mišljenje, treba da budu na samom vrhu vrednosne lestvice i da predstavljaju onaj najznačajniji i najmoćniji razvojni pokretač svakog društva", rekla je Olivera Gajić.

Predškolska ustanova "Naši biseri" iz Kanjiže upisala se na listu dobitnika priznanja zbog izuzetnih rezultata u radu u kojem se vidi primena savremenih metoda rada, primena mnogih edukativnih programa, zbog prekogranične saradnje, prihvatanja i negovanja različitosti, visokog stepana tolerancije i dijaloga.

Osnovna škola "Svetozar Marković Toza" iz Novog Sada priznanje je dobila jer je primer moderne, dobro uređene i organizovane škole, koja je izašla iz okvira škole sa samo dobrom nastavnom praksom i prerasla u školu, gde su savremeni nastavni projekti svakodnevica.

Osnovnoj školi "Zdravko Gložanski" u Bečeju priznanje je dodeljeno jer je to škola u kojoj reči tolerancija, međukulturalna saradnja i inkluzivno obrazovanje, svestrano angažovanje učenika, nisu samo obične fraze, već su kroz svakodnevni rad dobile puni smisao. U ovoj školi istovremeno se radi na podizanju nivoa nastave i stručnom usavršavanju nastavnika.

Veri Stojšić- Gašparovski, nastavnici razredne nastave u Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" u Sremskoj Kamenici, dodeljeno je priznanje zbog postignutih izvanrednih rezultata u oblasti osnovnog obrazovanja i vaspitanja u nižim razredima osnovne škole, kao i promovisanja pedagoške nauke u stručnim i širim krugovima.

Priznanje "Dr Đorđe Natošević" dodeljeno je i Milanu Dragosavcu, nastavniku tehničkog i informatičkog obrazovanja u Osnovnoj školi "Đura Jakšić" u Kikindi, zbog primene savremenih metoda i oblika rada, obrazovnih inovacija u nastavnom procesu, posebno zbog istaknutog rada sa darovitim učenicima.

  • hahaha

    09.11.2015 16:06
    Svaki drugi ucenik diler ili narkoman. Rezultati za naprdni ponos.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina