Kikinda: Javni radovi uposlili 78 ljudi

U okviru poslednjeg ovogodišnjeg poziva Nacionalne službe za zapošljavanje, Kikindi su odobrena četiri programa u kojima je za tri meseca zaposleno 11 osoba, dok su za osobe sa invaliditetom odobrena dva programa sa troje zaposlenih.
U okviru poslednjeg ovogodišnjeg poziva Nacionalne službe za zapošljavanje, Kikindi su odobrena četiri programa u kojima je za tri meseca zaposleno 11 osoba, dok su za osobe sa invaliditetom odobrena dva programa sa troje zaposlenih.

- Prvi javni poziv za javne radove raspisan je u saradnji sa Pokrajniskim sekretarijatom tokom juna. Tada je odobreno 25 programa za 176 osoba na nivou filijale, dok je u Kikindi realizovano osam programa sa 33 nezaposlenih. Bilo je infrastrukturnih, ekoloških radova, kao i posla u oblasti socijale i humanitarnih aktivnosti. U julu je isiti javni poziv raspisalo resorno ministarstvo , a realizovan je od 1. septembra. Za Kikindu je odobreno devet programa sa 20 osoba i tri programa za 11 osoba sa invaliditetom - saopštio je rukovodilac slube za zapošljavanje u Kikindi Dragan Milankov.

Sve ukupno, 78 ljudi je privremeno radilo. Radnike su kroz javne radove angažovali Centar za društvene aktivnosti, Organizacija slepih, Sportski centar "Jezero", Crveni krst, Centar za socijalni rad, Udruženje žena "Artesa" , Kikindska inicijativa mladih, Srpski ratni veterani, Centar za likovnu i primenjenu umetnost "Tera", Udruženje distrofičara i Udruženje za društvene aktivnosti.

Javni poziv za program stručne prakse radi sticanja posebnih znanja i veština, kao i polaganja stručnog ispita, raspisan je 25. avgusta i traje do 30. novembra. Za programe je ukupno izdvojeno 8,2 miliona dinara od čega je učešće lokalne samouprave šest miliona, a Nacionalne službe za zapošljavanje 2,2 miliona dinara. Do sada je utrošeno 4,5 miliona dinara od kojih je četiri dato za samozapošljavanje 25 osoba, dok su kroz stručnu praksu angažovane četiri osobe.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina