Ivica Todorić želi da preuzmeo ceo zrenjaninski Dijamant

Hrvatski koncern Agrokor i Saud-ist Evropen investment Fand s Kajmanskih ostrva žele da postane potpuni vlasnici srpske fabrike ulja Dijamant iz Zrenjanina.
Hrvatski koncern Agrokor i Saud-ist Evropen investment Fand s Kajmanskih ostrva žele da postane potpuni vlasnici srpske fabrike ulja Dijamant iz Zrenjanina.

Agrokor je vlasnik 95,7 posto Dijamanta, a želi da preuzme i preostalih 4,3 odsto.

U ponudi za preuzimanje koja je objavljena na Beogradskoj berzi i navodi se da ponuđači žele da preuzmu 11.727 deonica Dijamanta po ceni od 35.566 dinara. Ponuda je otvorena do 9. decembra. Do objave ponude za preuzimanje cena deonica Dijamanta kretala se oko 30 hiljada dinara.

Hrvatska kompanija "Agrokor" je još ranije objavila nameru da preuzme sve akcije "Dijamanta" i postane stopostotni vlasnik zrenjaninske uljare.
Industrija ulja "Dijamant"

Industrija ulja “Dijamant”

Danas je na Beogradskog berzi prodato akcija “Dijamanta” za 6,7 miliona dinara po ceni nešto većoj od jučerašnje – 30.011 dinara.

Da podsetimo, juče je prodato 22 odsto akcija po ceni od 29.950 dinara. “Agrokor” je nameran da otkupi preostalih 4,3 odsto akcija.

  • xx

    23.11.2015 14:48
    Neka,neka
    Treba sve dati hrvatskom Misku, tajkunu-mafijasu i da sve bude njegovo u Srbiji i da se jos vise bogati preko nasih ledja kojima daje ekstra plate od 20 hiljada. To su pravi potezi, to treba nasi "eksperti" iz Vlade da dozvole pa eto nama lepog zivota i razloga da krenemo put Evrope kao Sirijci i ostali!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina