Nastava u lovačkom domu jer se škola urušava

Đaci Osnovne škole "Vera Miščević" iz Belegiša, kod Stare Pazove, o kojima je prošle sedmice pisao 021, imaće od sutra nastavu u lokalnom lovačkom domu, nakon što je početak školske godine odložen zbog nebezbednog objekta škole.
Nastava u lovačkom domu jer se škola urušava
Foto: Pixabay
Škola je, kako smo pisali, još 2011. godine proglašena nebezbednom za boravak, što roditelji koji su se javili 021 tvrde da su saznali tek prošle godine. Nakon pritiska roditelja, odlučeno je da deca 1. septembra ne sednu u školske klupe, već da se nađe novo rešenje. To rešenje je, sada i zvanično, da deo dece putuje na nastavu u Surduk, a drugi deo nastavu ima u lovačkom domu.
 
Kako za 021 navode ogorčeni roditelji mališana, da situacija bude gora, prostorije lovačkog doma u Belegišu zahvatio je požar, koji je ubrzo lokalizovan. I dalje nije poznato da li su uslovi za boravak dece potpuno sigurni.
 
Odeljenje škole u Surduku manjeg je kapaciteta od odeljenja u Belegišu, ali je i dalje jedino privremeno rešenje za nadležne. Autobus je od danas počeo da prevozi starije osnovce na nastavu i to od 6.45 i 7.10. 
 
U opštinskoj vlasti već desetak dana ne odgovaraju na pitanja 021 o situaciji u školi, a ni u Ministarstvu prosvete ne objašnjavaju kako je moguće da su deca toliko godina pohađala nastavu u školi koja nema uslove za to. Detaljnije čitajte OVDE.
  • Cvetković

    04.09.2017 22:06
    Očekivano...
    Svako dekadentno drušvo poput našeg, uvek je podrazumevalo gomilu ljudi bez skrupula u vlasti.... Okruženi mnoštvom mediokriteta i poltrona, koji radi gubitka razuma i emocija više i ne razaznaju moralne vrednosti i prioritete. I ne shvataju šta znači taj njihov nemar za njihova potomstva, i koliko su "prešli crtu". Međutim postoji i ona stara, narodna izreka "Ničija nije gorela do zore..." , a "zora" je veoma blizu,verujte... Pozdrav svim građanima našeg lepog Novog Sada !!!
  • Frau Baba

    04.09.2017 13:35
    Ko ne gradi škole - gradiće zatvore. To je put koji je ova zemlja izabrala i čvrsto ga se drži - ne vidim u čemu je problem...
  • Iz Srbije brale

    04.09.2017 13:32
    Nova skola?
    Mozda da decu posalju u BiH, vucic tamo pravi nove skole

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina