Zrenjanin: Sumiranje 100 dana rada gradonačelnika

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić predstavio je izveštaj o radu za poslednjih 100 dana, koliko je obeležio na čelu vlasti u tom gradu.
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić predstavio je izveštaj o radu za poslednjih 100 dana, koliko je obeležio na čelu vlasti u tom gradu.

On je rekao da su glavni zadaci vlasti bili da se Zrenjaninu obezbedi čista voda za piće, kao i da se zaposli što više građana, te da su "načinjeni koraci" ka ispunjenju tih ciljeva. - Videli ste da nam je akcenat na stimulaciji investitora da dođu u naš Zrenjanin. Nekoliko odluka spremamo i za naredne sednice Skupštine, kada ćemo doneti set mera za stimulaciju donaćih i stranih investitora. Mislimo da će to biti podsticaj njima da u našim industrijskim zonama, ili nekim pogonima stare industrije, otvaraju svoje fabrike i zapošljavaju Zrenjanince - rekao je Janjić.

Kako je naglasio, u planu je da se u što skorije vreme sastane sa zrenjaninskim privrednicima koji bi mu predočili njihove probleme i potrebe, a lokalna samouprava će, naveo je, učiniti sve kako bi im pomogla, jer je želja da se i domaći investitori stimulišu na najbolji način i u skladu sa zakonom. Janjić je priznao da je lokalna samouprava svesna činjenice da je nezaposlenost jedan od najvećih problema u gradu.

- Već su u toku neka 'pomeranja' i naša administracija je jedna od spremnijih da pomogne investitorima. U našem gradu se, inače, školuje 1.600 studenata, a mi bismo želeli da ovaj grad u budućnosti bude univerzitetski grad. Da li bi se tako zvao i da li ćemo imati univerzitet, ili ćemo raditi kao i sad sa Univerzitetom u Novom Sadu, cilj je isti, da imamo 5.000 studenata - dodao je on.

Razgovori u Vladi Srbije vode se i po pitanju mnogo bolje infrastrukturne opremljenosti grada. U pitanju su pregovori o projektu izgradnje puta Beograd - Zrenjanin, a jedna od tema je i izgradnja brzog puta od Beograda do Temišvara, preko Zrenjanina. - Nismo zaboravili ni železnicu. Tu postoji veliki problem i nažalost, svedoci smo da je ukinut šinobus koji je saobraćao od Zrenjanina do Beograda decenijama. U interesu nam je da oživimo ne samo putnički, već i teretni saobraćaj i spremni smo da odradimo i većeprojekte - rekao je još gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

  • maratonac

    06.10.2014 07:51
    maratinac
    Ja sam "oduševljen". A splav će ući u sledećih 100 dana "uspeha"zrenjaninske vlasti.
  • NN

    05.10.2014 09:31
    Sta ga briga, nismo ga ni birali mi za gradonacelnika pa nema obavezu da nas izvesti da je rezultat prvih sto dana nula, ali pozitivna jer bice sve kako kaze, u planu je a platu prima odmah...Preletaci vladaju, tesko nama sa njima.
  • istoricar

    05.10.2014 06:33
    Vidimo AKCENAT NA STIMULACIJU,otrovnu vodu za pice,beskorisno bratimljenje sa raznim gradovima,sefa kabineta,splav,ogromne pare date clanovima kojekakvih POLJOPRIVREDNIH komisija,tvoju platu,diplomu,nacin kako si postao nazovi gradonacelnik,....i sve to za sto dana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina