Španović, Štefanek i FK Vojvodina dobili nagradu "Vihor"

Atletičarka Vojvodine Ivana Španović i rvač Proletera Davor Štefanek dobitnici su nagrade "Vihor", Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.
Atletičarka Vojvodine Ivana Španović i rvač Proletera Davor Štefanek dobitnici su nagrade "Vihor", Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Španovićeva je u ovoj godini osvojila dve medalje: bronzanu na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Sopotu i srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Cirihu.

"Srećna sam što sam po drugi put uzastopno osvojila Vihora", rekla je Španovićeva.

Posle 33 godine Srbija opet, zahvaljujući Davoru Štefaneku, ima svetskog šampiona u rvanju. Na takmičenju u Taškentu, svoj nastup je pozlatio pobedom protiv olimpijskog šampiona, Iranca Omida Noroza.

"Puno mi znači to da sam proglašen za najboljeg sportistu Vojvodine", naglasio je Štefanek. "Ovo priznanje jednako mi je drago kao i titula svetskog šampiona, koju sam osvojio u septembru mesecu", istakao je on.

Uz statuu Vihor, nagrađenima, kao i njihovim trenerima, pripada i novčana nagrada po šest prosečnih plata u Vojvodini.

U ekipnoj konkurenciji nagrađeni su ŽKK Pionir iz Subotice, trećeplasirani tim u Ligi šampiona Evrope i FK Vojvodina, pobednik nacionalnog kupa u godini stogodišnjeg jubileja. Uz statuu, klubovima pripada i novčani deo po 400.000 dinara.

"Vihor će krasiti vitrine našeg kluba, a novčani deo nagrade ide omladinskoj školi. U godini 100-godišnjeg jubileja, deca iz naše škole ponela su najveći teret u osvajanju pehara namenjenog pobedniku Kupa Srbije", kazao je rekao je predsednik Upravnog odbora FK Vojvodina Zoran Šćepanović.

Za rezultate na međunarodnoj sceni novčanim nagradama nagrađeno je 34-oro sportista i njihovih trenera.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina