Šef nepušačima daje pet dana više godišnjeg odmora

Jedan nemački ugostitelj dao je svojim zaposlenima koji ne puše pet dana odmora više nego njihovim kolegama pušačima.
Šef nepušačima daje pet dana više godišnjeg odmora
Foto: Pixabay
"Ranije je među zaposlenima bilo svađe tipa 'ovaj ide ponovo da puši'. To nije kritikovano bez veze, jer kada se saberu sve pauze za pušenje dobije se neverovatno mnogo potrošenog vremena", objasnio je svoju oidluku ugostitelj Helmut Glas iz Nojštata.
 
Kaže da je stavio svoje zaposlene pred odluku da li žele stalne pauze za pušenje ili pet dana više odmora.
 
To je, kako navode mediji, pravno potpuno ispravno, a njegov sistem naišao je na veliko odobravanje u Nemačkoj.
 
Inače, on ima 12 zaposlenih od kojih su pet pušači i sedam nepušači, kao što je i on.
 
Jedan zaposleni je rekao da će prestati da puši zbog više dana odmora, ali ga je šef "uhvatio" kako puši u podrumu, pa je morao da odustane od više dana odmora.
 
Šef kuhinje, na drugoj strani, koji nakon 15 godina sada želi da prestane da puši, i dalje se hrabro drži nepušačkog života.
  • Boki

    24.09.2020 02:34
    A šta ćemo sa imbecilima?

    Ovi debeli, mršavi, pušači, vegani, svi oni nešto rade bolje ili lošije, ali šta da radimo sa imbecilima kojih je sve više?
  • Humanista

    23.09.2020 16:24
    pošteno
    Pušači su teret za zdravstveni sistem, kao i oni što piju, jedu masnu hranu, živčani, tunjavi i preosetljivi. Deca mogu da ih vide i imaju pogrešan primer pred očima. Sklanjaj to!!!
  • Rale

    23.09.2020 13:35
    a ostali
    Treba uvesti više radnih sati i manje godišnjeg i za debele koji stalno jedu( po 3 puta dnevno na poslu), kafedzije koje piju po 3-4 kafe dnevno, gledače kroz prozor, one koje se ne tuširaju pa rasteruju stranke, pripravnike koji nisu efikasni i ostale kategoririje radnika...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva

Pentagon: Nema dokaza o vanzemaljcima

Pentagon je objavio novi izveštaj koji se nadovezuje na objavu iz 2022. da tada novoosnovani Sektor za rešavanje anomalija svih domena (AARO) nije pronašao dokaz koji bi ukazao na vanzemaljce.