VIDEO: Uređaj koji blokira reklame na internetu

Sprava pod nazivom AdTrap čija je svrha da blokira reklame na internetu, mogla bi uskoro da počne da se prodaje po ceni od 120 dolara.
Sprava pod nazivom AdTrap čija je svrha da blokira reklame na internetu, mogla bi uskoro da počne da se prodaje po ceni od 120 dolara.

AdTrap je mali kompjuter koji radi na Linux operativnom sistemu programiran da prepozna i blokira svaki vid oglašavanja koji su njegovi kreatori uspeli da identifikuju.

Uređaj je „otvoren i vrlo lako se može hakovati“ što znači da ga je moguće programirati da blokira sve nove tipove reklama koje se pojave, a moguće je i odabrati omiljene sajtove na kojima želite da ostavite reklame kako bi oni i dalje nastavili da postoje – zahvaljuući prihodu od tih reklama.

Uređaj je već sad moguće rezervisati u znak podrške na Kickstarter sajtu, a čim njegovi tvorci sakupe 150.000 dolara potrebnih za opstanak projekta, počeće da šalju uređaje kupcima.

  • 11.11.2012 17:36
    Zbog čega to kada već ima dodatak AdBlock. :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.