Feministkinje golim grudima protestovale pred papom

Četiri članice ukrajinske feminističke grupe "Femen" protestovale su danas polunage u korist prava gej populacije na trgu Svetog Petra u Vatikanu, upravo u trenutku kada je papa Benedikt XVI izgovarao tradicionalnu nedeljnu molitvu.

Četiri članice ukrajinske feminističke grupe "Femen" protestovale su danas polunage u korist prava gej populacije na trgu Svetog Petra u Vatikanu, upravo u trenutku kada je papa Benedikt XVI izgovarao tradicionalnu nedeljnu molitvu.

Četiri žene obnaženih grudi, sa natpisom "Verujemo u gej" na nagom delu tela, protestovale su pored ogromne božićne jelke na centralnom delu trga, ali ih je vatikanska policija ubrzo privela, preneo je AFP.

Grupa "Femen" je od 2010. godine organizovala slične proteste u toplesu, zalažući se za feministička prava, demokratiju i borbu protiv korupcije. One su protestovale u Rusiji, Ukrajini i Londonu, a u septembru su otvorile svoj prvi "centar za obuku" u Parizu.

Istovremeno, desetine hiljada ljudi danas u Francuskoj učestvuje u maršu u znak protesta zbog planova vlade da legalizuje sklapanje brakova i usvajanje dece među pripadnicima istog pola, koji su razgnevili mnoge katolike i muslimane u toj zemlji.

Demonstracije manjeg obima protiv takvih planova trebalo bi da se održe i ispred francuske ambasade u Rimu, navodi agencija Frans pres.

  • Павле

    11.02.2013 12:20
    @pawlle
    Каже - умукни. Али није крива ћирилица већ енглески. Намерно пишем ћирилицом да те не узрујавам.
  • Pokac

    13.01.2013 15:22
    It`s good to be...
    ... the Pope.
  • pawlle

    13.01.2013 14:39
    zanimljivo, nije na grudima napisano cirilicom , ne znam sta pise!!!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.