Kako posao utiče na kilažu?

Započinjanje profesionalnog života ima negativne posledice po vitku liniju zaposlenih, a jedan od osnovnih razloga je stres i nekretanje, pokazala je jedna američka studija.
Započinjanje profesionalnog života ima negativne posledice po vitku liniju zaposlenih, a jedan od osnovnih razloga je stres i nekretanje, pokazala je jedna američka studija.

Od 3.600 zaposlenih anketiranih Amerikanaca 40 odsto je izjavilo da se vidno ugojilo otkako je počelo da radi, prema studiji objavljenoj u listu Libr belžik.

Najugroženiji su administrativni radnici, među kojima je 69 odsto reklo da se vidno ugojilo započevši profesionalnu karijeru.

Na drugom mestu su inženjeri, od kojih je 59 odsto dobilo na kilaži pošto su stupili u radni odnos.

Treće mesto (51 odsto) dele nastavnici, bolničarke, medicinske sestre i informatičari, a na četvrtom (48 odsto) su advokati i sudije.

U studiji se navodi da je glavni faktor viška kilograma sedenje, ali da i stres ima važnu ulogu u nagomilavanju kilaže, jer je 35 odsto ispitanika izjavilo da pribegava hrani kada je pod stresom.

Poslovne večere, takođe, doprinose gojenju zaposlenih, ali i razna iskušenja koja se postavljaju u radnom okruženju, kao što su automati za bombone ili slične naprave.

  • Privatnik

    31.05.2013 10:25
    Ja sam sebi i direktor i radnik i spremačica. Treba li da naglasim da sam vitak kao zečić? Posebno u sezoni rezanja poreza, kad me država očerupa...
  • realno

    31.05.2013 06:39
    Rad je nezdrav
    Apsolutno tačno. U prvih par godina rada u tipičnoj Balkanskoj privatnoj kompaniji sam nabacio pored stresa i još 10 kila viška. Posle toga sam krenuo i da pušim. I sad neko kaže da je rad zdrav. Sad kako sam rešio da promenim firmu i smanjim hranu, 5 kila sam smršao a i cigare mi više ne trebaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.