Biftek od matičnih ćelija po ceni od 290.000 evra

Biftek od matičnih ćelija biće serviran u jednom londonskom restoranu po ceni od 290.000 evra.
Biftek od matičnih ćelija biće serviran u jednom londonskom restoranu po ceni od 290.000 evra.

Biftek od veštački napravljenog mesa biće degustiran 6. avgusta.

Zaslužan za ovaj medijski događaj je holandski biolog, Mark Post, sa univerziteta u Mastrihtu, koji je za uzgoj ovog sintetčkog mesa koristio poznatu tehniku koja se godinama već koristi u laboratorijama za rekonstrukciju organa putem matičnih ćelija.

Za rekonstrukciju komada mesa teškog 140 grama, Post i njegovi saradnici su koristili matične ćelije dobijene iz vrata krave.

Ovaj holandski naučnik najavio je komecijalizaciju ove vrste mesa za pet do deset godina.

Uspeh sintetičkog mesa je pod velikim znakom pitanja, posebno u Evropi. Meso je dobijeno veštačkim putem, a za njegov uzgoj koriste se hormoni kao i malo poznat fotalni serum iz junećeg mesa.

  • Vlada

    30.07.2013 22:26
    ...
    Kao da je "standardno" meso bolje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.