VIDEO: Prijateljstvo medveda, tigra i lava

Američki crni medved Balu, bengalski tigar Šir Kan i afrički lav Leo su, verovali ili ne, najbolji prijatelji.
Američki crni medved Balu, bengalski tigar Šir Kan i afrički lav Leo su, verovali ili ne, najbolji prijatelji.

Zajedno žive u utočištu za životinje u Džordžiji.

Životinje su imale svega dva meseca kada su došle u posed jednog trgovca drogom iz Dalasa, koji ih je zanemarivao i zlostavljao. Lav, tigar i medved živeli su u veoma lošim uslovima, bili neuhranjeni i imali povrede po celom telu, a, prema svemu sudeći, nedaće koje su ih snašle su ih i zbližile.

Organizacija Noina arka, koja se bavi zaštitom ugroženih životinja, spasila ih je i odvela u utočište za životinje. Najgore povrede je imao medved Balu, ali se oporavio, kao i njegovi prijatelji.

Tokom rehabilitacije životinje su bile odvojene, ali taj potez se pokazao neuspešnim jer su patile. Osoblje Noine arke ih je ponovo spojilo, što se pokazalo veoma uspešnim. Raspoloženje životinja je bolje, a oporavak ubrzan.

Inače, u utočištu za životinje kojim rukovodi Udruženje Noina arka boravi blizu 1.000 životinja koje su napuštene ili oduzete vlasnicima zbog nehumanog postupanja.

Priča o lavu, tigru i medvedu i ranije je spominjana u medijima širom sveta, ali sada je ponovo dospela u žižu javnosti, jer je Udruženju potreban novac kako bi postavilo novu ogradu, u skladu sa zakonskim propisima. U suprotnom će morati da odvoji životinje.

Ljubitelji životinja iz celog sveta odlučili su da pomognu najboljim prijateljima i osiguraju im uslove u kojima mogu nastaviti da žive.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.