VIDEO: Napravili pravi automobil na vazduh od Lego kockica

Dva muškarca uspela su da naprave pravi automobil od Lego kockica sa motorom koji je takođe delo ovih malih plastičnih delova i koji radi na vazduh.
Dva muškarca uspela su da naprave pravi automobil od Lego kockica sa motorom koji je takođe delo ovih malih plastičnih delova i koji radi na vazduh.

Automobil je delo preduzetnika Stiva Samaratina iz Melburna i Raula Oaida, tinejdžerskog tehnološkog genija iz Rumunije kog je Stiv upoznao na internetu.

Motor automobila je napravljen od Lego kockica i radi na vazduh. Poseduje četiri orbitirajuća motora i ukupno 256 klipova.

Za pravljenje ovog automobila iskorišćeno je više od 500.000 Lego kockica dok je njegova maksimalna brzina 30 kilometara, ali njegovi tvorci kažu da su ga vozili polako kako ne bi došlo do velike Lego eksplozije.

Neobični automobil napravljen je u Rumuniji odakle je transportovan do tajne lokacije u Melburnu.

  • Bojler

    18.12.2013 21:23
    Fantasticno !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti