FOTO: Seksističke reklame koje bi danas bile zabranjene

Ako ste jedna od osoba koja, kada god vidi neki film iz šezdesetih, poželi da je živela u to vreme, razmislite još jednom. Ove neverovatne reklame pokazuju na kom stepenu razvoja je čovečanstvo bilo.
Ako ste jedna od osoba koja, kada god vidi neki film iz šezdesetih, poželi da je živela u to vreme, razmislite još jednom. Ove neverovatne reklame pokazuju na kom stepenu razvoja je čovečanstvo bilo.

Muškarci koji duvaju dim u ženino lice, muškarci koji gaze ženinu glavu na podu, muškarci koji pipaju žene dok čiste, tuku zbog kuće i sl, samo su neke od reklama koje su uradili "Volkswagen", "Kellogg" i druge slične firme iz tog perioda. Brendovi koji su danas poznati i vrlo cenjeni nekad su bili seksističke kompanije koje su ženske osobe doživljavali kao predmet.

Tu su i reklame koje krše i dečija prava - bebe koje puše cigare ili govore majkama koje cigare će pušiti, bebe koje piju gazirana pića ili koriste brijače.

Svaka reklama ima tekst koji ponižava žene i ističe muškarce i njihovu moć nad njima.

U sadašnjosti bi ovakve reklame izazvale pobunu i velike kazne za kompanije koje bi ih napravile.

  • Jan Chi

    03.05.2014 08:43
    a danas
    A danas nesmes ni da slucajno pipnews zenu, odma ides u corku zbog seksualnog uznemiravanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.