FOTO: Šetaju kupus umesto kućnih ljubimaca

Sve je više tinejdžera u Pekingu koji umesto pasa ili drugih kućnih ljubimaca po ulicama šetaju glavice kupusa!? Pročitajte zašto.
Sve je više tinejdžera u Pekingu koji umesto pasa ili drugih kućnih ljubimaca po ulicama šetaju glavice kupusa!? Pročitajte zašto.

Internetom kruže fotografije mladih stanovnika kineskog glavnog grada koji po ulicama šetaju glavice kupusa kao da su kućni ljubimci. I pritom - ne nose glavice kupusa u rukama, već ih "vode" na povocu.

Dok se u zapadnim medijima ova neobična pojava objašnjava usamljenošću tinejdžera, lokalni mediji to povezuju sa umetničkim projektom Hana Binga, koji je još pre petnaestak godina napravio takvu akciju na trgu Tjenanmen da bi u narednim godinama pravio seriju sličnih fotografija sa mladim ljudima širom sveta koji šetaju kupus. Mladima se to dopalo, pa su prihvatili trend.

Pojedini kažu da im kupus "odvlači negativnu energiju" i da postaju samouvereniji. Drugi, pak, navode da tako lakše prilaze osobama koje takođe šetaju istog "kućnog ljubimca" i ostvaruju bolji kontakt.

"Lakše mi je da započnem razgovor", "Više me zanima kupus nego roditelji, on me barem razume" – samo su neka od objašnjenja tinejdžera koji "furaju" povrće po ulici.

Psiholog iz Pekinga Ven Čao kaže da ovo nije način za "muvanje", već želja mladih da nađu nekog sličnog sebi, koji će ih razumeti.

"Ideja je jednostavna - osećate se usamljenim baš kao glavica kupusa. Ovo nije ona priča da li ćete naći dečka ili devojku na ovakav način, već samo da imate nekoga da razgovarate i sa njim delite probleme, emocije... Ovo je neka vrsta ostrva mladih u velikim gradovima", kaže on.

  • sosa

    04.05.2014 13:48
    Pukli načisto! Verovatno su sve svoje kućne ljubimce već pojeli...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.