VIDEO: Sjajna promocija nove sezone Jugoslovenskog dramskog pozorišta

Uoči letnje pauze, u susret novoj pozorišnoj sezoni, Jugoslovensko dramsko pozorište, jedna od najpoznatijih pozorišnih kuća na ovim prostorima, odlučilo da skrene pažnju publike neobičnom promotivnom kampanjom i da podseti da su klasične drame i dalje aktuelne, podjednako zanimljive i uzbudljive.
Uoči letnje pauze, u susret novoj pozorišnoj sezoni, Jugoslovensko dramsko pozorište, jedna od najpoznatijih pozorišnih kuća na ovim prostorima, odlučilo da skrene pažnju publike neobičnom promotivnom kampanjom i da podseti da su klasične drame i dalje aktuelne, podjednako zanimljive i uzbudljive.

Trojica glumaca, Nebojša Ljubišić i Slobodan Tešić, članovi ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta, i Stefan Bundalo koji igra u nekoliko predstava JDP-a, na jedan dan su se našli u neobičnim ulogama – vozeći taksi ulicama Beograda, izvodili su lične verzije čuvenih dramskih komada putnicima koji nisu slutili o čemu je reč.

Kampanja realizovana u vidu viralnog video materijala od tri spota postigla je veliki uspeh na društvenim mrežama i izazvala pozitivne reakcije javnosti. Ova interaktivna, moderna kampanja je na drugačiji, aktuelan način približila repertoar pozorišta potencijalnoj publici.

Ovaj koncept je proistekao iz novog slogana pozorišta "posetite JDP" kojim se naglašava emocionalni doživljaj koji pozorišni čin nudi posetiocima. Pozorište je prostor u kome su sva čuda moguća. Na trenutak, magija je izmeštena u prostor taksija.

Reakcije putnika zabeležile su skrivene kamere postavljene u vozilima dok slušaju priče iz predstava "Otelo", "Zločin i kazna" i "Mletački trgovac" ispričane na originalan i neuobičajen način. Radnje ovih dela smeštene u realan život svedena su na najuzbudljivije, najšokantnije, najemotivnije dramske momente komada u trajanju od samo dva minuta.

"Svi znamo da taksisti vole da pričaju priče. Bilo me strah da ne polupam tuđi auto. Bio je izazov ispričati delove "Otela" u ograničenim glumačkim okolnostima kao što je taksi. Reakcije putnika su bile različite, od šoka, neverice do podrške. Zanimljivo je da je većina imala neku svoju sličnu priču koju je želela da podeli", kazao je Nebojša Ljubišić.

Njegov kolega Slobodan Tešić napomenuo je da mu nije bilo svejedno da starijoj ženi koja je ušla u taksi ispriča kako je u mladosti ubio ženu njenih godina. "Mene su odredili da parafraziram odlomke iz komada "Zločin i kazna" koji je napisao Dostojevski jer imam umiljato lice. Gospođi u godinama sam kazao kako sam morao da ubijam njenu vršnjakinju dok sam bio student. Žena je prebledela i prestala da me sluša. Jedino što je želela je da izađe iz kola. Njena reakcija nije ušla u promotivni spot", pojašnjava Tešić.

Mladi glumac Stefan Bundalo rekao je da nikada nije igrao u manjem prostoru. "Ljudi koji su mi ušli u taksi bili su zaprepašćeni. Čuli su da će mi budući tast odseći komad mesa ako mu ne vratim novac koji sam pozajmio za svadbu. samo je jedna devojka kazala da joj je čudno da "čovek sa takvom dikcijom vozi taksi"", kazao je Bundalo koji je u taksiju govorio odlomke iz Šekspirovog komada "Mletački trgovac".

Posle slušanja šokantnih "ispovesti" iznenađeni putnici su saznali da je reč o promotvnoj kampanji za JDP i nagrađeni su kartama za predstave čije neobične verzije su "doživeli" tokom taksi vožnje.

  • mrva

    02.07.2014 20:06
    super:)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.