Apel na parove da ne kače katance na mostove, već da prave selfije

U jeku turističke sezone dok brojni parovi hrle do mosta na reci Seni u Parizu, čuvenom po tome što su hiljade zaljubljenih na njega postavili katanace kao zakletvu na večnu ljubav, gradske vlasti glavnog grada Francuske su napravile zanimljiv potez.
U jeku turističke sezone dok brojni parovi hrle do mosta na reci Seni u Parizu, čuvenom po tome što su hiljade zaljubljenih na njega postavili katanace kao zakletvu na večnu ljubav, gradske vlasti glavnog grada Francuske su napravile zanimljiv potez.

Od sada na ovom, ali i na drugim mostovima u Parizu, biće postavljena upozorenja da su oni "opterećeni zbog zaključanih ljubavi" te će na ovaj način gradske vlasti takođe ohrabrivati posetioce da umesto katanaca na "mostu ljubavi" snime popularni selfi i postave na društvene mreže sa haštagom #lovewithoutlocks.

U junu se na mostu Pont des Arts urušio jedan deo ograde pod teretom postavljenih katanaca, pa je neko vreme bilo zabranjeno prelaziti preko njega dok je trajala rekonstrukcija. Ovaj most se inače nalazi u blizini čuvenog muzeja Luvr. Ranije ovog meseca se urušio još jedan deo mosta, odnosno ograde, koja je sada teška 54 tone.

Ljubavni parovi sada postavljaju katance na druge mostove, ali gradske vlasti postavljaju upozorenja da to ne čine i umesto toga da se fotografišu i "oslobode svoju ljubav od katanaca".

Na društvenim mrežama poput Tvitera već ima fotografija zaljubljenih parova koji se fotografišu na čuvenom mostu, ali neki odbijaju da poslušaju savet, pa i dalje postavljaju katance.

  • @AS i XY

    28.08.2014 20:08
    Niste nikad culi za izraz ''zakljucan u srcu''????
    Mimi Oro je za vas profesor.
  • xy

    11.08.2014 21:03
    Mene samo živo zanima kojem je umu palo na pamet da KATANAC (KATANAC?) treba da simboliše večnu ljubav! Nikada gori spoj dva pojma nisam videla. I svi se pomamili kao bu...le, ne uviđajući neverovatnu besmisao ovoga.
  • as

    11.08.2014 19:23
    Koja patetika sa tim katancima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.