FOTO: Više od 26.000 dinara prikupljeno na humanitarnom pab kvizu u Radio kafeu

Više od stotinu učesnika pad kviza u Radio kafeu sinoć je učestvovalo u prikupljanju novca za lečenje 10-ogodišnjeg Vanje Adamovića iz Novog Sada, koji boluje od autizma.
FOTO: Više od 26.000 dinara prikupljeno na humanitarnom pab kvizu u Radio kafeu
Foto: 021 (Marija Marjanović)
Organizator kviza u Radio kafeu je Pab kviz inkvizitor, koji je svake srede u lokalu u Svetozara Miletića 45 u centru Novog Sada, a osim standardnih takmičenja, organizuju se i ona sa humanitarnim karakterom.
 
Kako za 021 kaže Branimir Arsić iz Pab kviz inkvizitora, 22 ekipe su kako plaćanjem kotizacije, tako i individualnim donacijama prikupile ukupno 26.600 dinara, a celokupna suma biće uplaćena za tretman koji učekuje malog Vanju i koji košta više od milion dinara.
 
 
"Ovo je jako lepa cifra i veoma nam je drago što su se ljudi odazvali i ubacivali svoje zasebne donacije u kutiju koju smo pripremili. Za Vanju smo saznali putem fondacije 'Podrži život' i nadamo se da će prikupljen novac biti uplaćen već danas", navodi Arsić.
 
Najbolji učesnici kviza dobili su, kao i uvek, zanimljive nagrade.
 
 
Inače, Vanji je potreban transfer matičnih ćelija, koji bi se radio u Specijalnoj bolnici za opštu hirurgiju "Global care surgery" u Novom Sadu. Ovaj tretman bi podstakao buđenje kognitivnih i motoričkih sposobnosti, a njegova cena iznosi 1,3 miliona dinara.
 
Više o načinu na koji možete da pomognete mališanu iz Novog Sada saznajte OVDE, a za detalje o organizatoru kviza posetite njihovu Fejsbuk stranicu.
  • Valeria

    22.10.2019 13:55
    Veliko hvala organizatorima i učesnicima kviza, za pomoć i promociju fondacije uz čiju pomoć ćemo omugućiti Vanji kvalitetniji život.
  • Gale

    17.10.2019 20:48
    Lepo, humano, za svaku pohvalu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Radio kafe

"Andrašologija" danas u Radio kafeu

Andraš Urban, reditelj koji je naglavačke preokrenuo savremeno pozorište u Srbiji i uspeo da svoj osećaj sveta patentira kao naš pozorišni mejnstrim, gostovaće danas, 9. marta, u Radio kafeu u okviru ciklusa razgovora "Govorim, dakle postojim".