Veče posvećeno Tomu Vejtsu u Radio kafeu: Film, muzika, viski

Veče posvećeno američkom muzičaru i pesniku Tomu Vejtsu, pod nazivom "Invitation to the Blues", održaće se danas, 29. decembra, u Radio kafeu (Miletićeva 45).
Veče posvećeno Tomu Vejtsu u Radio kafeu: Film, muzika, viski
Foto: 021.rs
Legendarni muzičar sa glasom koji je opisan kao da je "natopljen u bure burbona, potom ostavljen u dimnjaku na nekoliko meseci, da bi bio izvađen i pregažen kolima", 7. decembra je napunio 70 godina. Tom prilikom brojni muzički sajtovi, kao i oni koji prate popularnu kulturu, napravili su svoje liste najboljih Vejtsovih pesama ili su pak tragali za "nevidljivim hitovima" karijere koja traje već više od 45 godina.
 
Početak dugotrajne i zanimljive karijere Vejts je, paradoksalno, najavio albumom naziva "Closing time", na kojem je otpevao neke od svojih hitova kao što su "Martha", "Grapefruit Moon", "Ice Cream Man", a potom će u narednih 40 godina otpevati "Hope That I Don't Fall in Love With You", "Cold Cold Ground", "Downtown Train", "Time", "Jersey Girl", "In Between Love", "All the World is Green"...
 
 
Svoj 70. rođendan Vejts je mogao da dočeka i slušajući novi tribjut album "Come On Up to the House: Women Sing Waits", koji je objavljen krajem novembra, pokupivši pozitivne ocene kritičara. Na ovom albumu poznate muzičarke napravile su obrade nekih od Vejtsovih najvećih hitova i neke od ovih pesama moći ćete da čujete na večeri posvećenoj ovom muzičaru u Radio kafeu.
 
Najpre ćemo gledati jednočasovni film o Tomu Vejtsu "Tales from a Cracked Jukebox" iz 2017. godine, sa prevodom na srpski jezik. Nakon toga, opustićemo se uz Vejtsovu muziku, a posebno za ovu priliku cene viskija u Radio kafeu biće snižene. 
 
Događaj će početi u 19:30 časova, u Radio kafeu (Miletićeva 45), a ulaz je besplatan. O događaju možete da se informišete i OVDE.
 
  • Roki

    30.12.2019 12:18
    @Pera Pisar
    Slazem se poptuno u vezi sa Besi Smit, ona kao i Dzenis su bile dosta ispred svog vremena, ali mislim da je jedino Dzenis kao belkinja svojom emocijom i glasom, pre svega energijom, mogla da parira afroamerickim pevacicama tog vremena koje su dominirale i bile nenadmasne sto se tice bluza.
  • Pera Pisar

    29.12.2019 21:38
    @Roki
    Dzenis je lep predlog, ali kraljica bluza? Vrlo diskutabilno. To sto je platila nadgrobni spomenik Besi Smit ne cini je kraljicom.
    Tu titulu bi osim Besi mogle poneti Koko Tejlor, Ita Dzejms, kao i pevacice koje su izmedju ostalog pevale i bluz poput Arite Frenklin i Bili Holidej.
  • Roki

    26.12.2019 11:37
    Mogli bi jedno vece da posvetite Janis Joplin - kraljici bluza.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Radio kafe

"Andrašologija" danas u Radio kafeu

Andraš Urban, reditelj koji je naglavačke preokrenuo savremeno pozorište u Srbiji i uspeo da svoj osećaj sveta patentira kao naš pozorišni mejnstrim, gostovaće danas, 9. marta, u Radio kafeu u okviru ciklusa razgovora "Govorim, dakle postojim".