Tribina "O čuvarima nasleđa Novog Sada" danas u Radio kafeu

Tribina pod nazivom "Čuvari nasleđa Novog Sada" održaće se danas, 24. decembra u Radio kafeu.
Tribina "O čuvarima nasleđa Novog Sada" danas u Radio kafeu
Foto: 021.rs

U diskusiji će biti više reči o tome ko su pravi čuvari nasleđa Novog Sada i njegove okoline, koja je uloga koju lokalne zajednice i civilne organizacije imaju u procesu identifikovanja i očuvanja nematerijalne kulture i kakav je zaista značaj živih čuvara nasleđa za kulturu.

Na debati učestvuju profesor arheologije sa Filozofskog fakulteta dr Vladimir Mihajlović, muzejski savetnik Etnografskog muzeja Saša Srećković, novinar Bora Otić, politikolog Radica Zurovac i Dejan Milosavljević iz nacionalne asocijacije za stare i umetničke zanate i domaću radinost "Naše ruke".

"Razgovor je usmeren na promociju živih čuvara nasleđa i očuvanja nematerijalne kulture. Oni su idividue koje poseduju odeđene veštine i znanja i čiji je opstanak od relevantnog značaja za kulturu. Tribinom želimo da uputimo javnost, a posebno mlade, u proces identifikacije i registracije elemenata nematerijalnog kulturnog nasleđa. Važno je da razvijemo odgovoran odnos prema kulturnom nasleđu u vremenu koje dolazi jer ono održava i razvija kulturni diverzitet i ljudsku kreativnost", naveli su iz organizatori događaja - Centar za razvoj fotografije Vojvodine.

Tribina "Čuvari nasleđa Novog Sada" počinje u 15 časova, a ulaz je slobodan. Radio kafe se nalazi u Miletićevoj 45.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Radio kafe

"Andrašologija" danas u Radio kafeu

Andraš Urban, reditelj koji je naglavačke preokrenuo savremeno pozorište u Srbiji i uspeo da svoj osećaj sveta patentira kao naš pozorišni mejnstrim, gostovaće danas, 9. marta, u Radio kafeu u okviru ciklusa razgovora "Govorim, dakle postojim".