ZIG planira velike investicije i za drugu polovinu ove godine

Svi najznačajniji kapitalni projekti planirani u prvoj polovini ove godine uspešno su realizovani, saopštio je Zavod za izgradnju grada.
Svi najznačajniji kapitalni projekti planirani u prvoj polovini ove godine uspešno su realizovani, saopštio je Zavod za izgradnju grada.

U to spada potpisivanje ugovora o gradnji mosta preko Kanala DTD, na trasi Bulevara Evrope, sa preduzećima "Energoprojekt niskogradnja" iz Beograda i "Vest gradnja" iz Šapca.

Najkasnije za mesec dana će, inače, biti objavljen i tender za izbor izvođača radova na poslednjoj deonici Bulevara Evrope, od Primorske ulice do autoputa Subotica - Beograd. I taj veliki posao biće započet ove godine, a Bulevar Evrope završen do maja 2015, saopštio je Zavod za izgradnju grada.

U drugoj polovini ove godine će ZIG napraviti i nekoliko velikih koraka ka zaokruživanju kanalizacionog sistema u svim prigradskim naseljima, što se može očekivati u 2015. Najveći ovogodišnji projekti u okviru toga biće završetak prečistača otpadnih voda u Kovilju (55.192.829 dinara), Stepanovićevu (96.560.500 dinara) i Rumenki (293.000.000 dinara), mestima u kojima je već izgrađena kanalizacija. Uz to, počeće i izgradnja druge faze kanalizacione mreže u Budisavi.

Prečistač otpadnih voda u Rumenki koji će, istovremeno, omogućiti izgradnju i stavljanje u funkciju kanalizacije u Kisaču.

Među značajnim investicijama koje predstoje u drugoj polovini 2014, jesu i izgradnja druge trake Temerinskog puta, od Savske ulice do nadvožnjaka, kao i izgradnja saobraćajnih površina u nizu gradskih ulica, poput Milana Savića, Vardarske, Tihomira Ostojića i Velebitske, u kojoj su radovi, pre nekoliko dana, i počeli. Tu je gradnja kružnog toka na spajanju ulica Kralja Petra i Partizanske u Begeču, ali i niz drugih projekata u 2014.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije