Meso prirodno hranjenih ćurki od sada i na Ribljoj pijaci

Širok izbor proizvoda od najzdravijeg ćurećeg mesa može se naći u novootvorenoj "Master Food" prodavnici na Ribljoj pijaci.
Širok izbor proizvoda od najzdravijeg ćurećeg mesa može se naći u novootvorenoj "Master Food" prodavnici na Ribljoj pijaci.  

Bareni, dimljeni i sveži ćureći proizvodi, pačije i guščije meso i prerađevine samo su deo bogate palete ovog proizvođača.

U ovoj, ali i njihovoj prodavnici na Limankoj pijaci mogu se kupiti proizvodi od ćurećeg mesa sa domaćih farmi kod Subotice, a kako za 021.rs objašnjava vlasnik Branimir Jovanović, ćurke su uzgajane prirodno, bez korišćenja GMO hrane.

"Naše ćurke se hrane isključivo bez GMO proizvoda, na bazi kukuruza i pšenice domaće proizvodnje koje su zastupljene kod nas. Takođe, u ishrani koristimo detelinu lucerku koja je sađena na našim njivama", kaže Jovanović.

On posebno izdvaja ćureće meso, bilo sveže, bilo prerađeno, bilo dimljeno.

"Kod dimljenih ne radimo ništa na bazi hidriranja i enzima koji podstiču veštačke boje i mirise, već po tradicionalnim recepturama samo na soli i vodi, kao što su naše baka radile. Proizvodi su suvi, meso ima boju drveta na kojem je dimljeno. Imamo svoje suve soljene tradicionalne proizvode bez aditiva i dodatnih enzima, kao što je to slučaj u svim mesnim industrijama u Srbiji", priča Jovanović.

"Master Food" ima još dve prodavnice u Subotici i dve u Beogradu. Takođe, imaju tri farme na kojima se uzgajaju ćurke, a svaka je kapaciteta za 7.000 komada ovih životinja.

Farma ćuraka u Subotici je objedinjena farma, gde se radi unos malih jednodnevnih ćurića i do kraja tova se uzgajaju u tim objektima. Farma je savremene unutrašnjosti, sa automatskim linijama za hranjenje i pojenje i kontrolisanim uslovima u njima. 

Farma u Totovom selu se sastoji od pet savremenih podnih ukopanih u zemlji objekata radi boljeg održavanja vlažnosti i toplote u periodu kada su ćurići mali.

Farma u Đali je najveća i najmodernija, proširenog kapaciteta 10.000 komada ćuraka. Osim u njihovim prodavnicama, Master Food proizvode mogu se pronaći u supermarketima Tempa, Merkatora, Univereksporta i Naša koka Beograd.

  • onaj koji čita

    16.03.2015 16:12
    @USV - Bravo ...!
    pogledaj iznad txt-a šta piše koja je rubrika.
    evo da ti pomognem:

    Vesti • 11:47 > 12:12 • 16. 03. 2015. | Reklamni tekst

    inače ja kod njih uzimam ćureće batake i karabatake i prezadovoljan sam kvalitetom...
    moram da isprobam ona dimljena krila u podvarku...
  • USV

    16.03.2015 13:02
    Bravo ...!
    Ako je i reklama za nabedenu firmu, neka je ! Sveže meso im je fantastično !!!!
  • мире

    16.03.2015 12:27
    Ја купујем само пилећи или ћурећи филе. Све прерађевине избегавам у широком луку. У њих трпају емулгаторе, млевено најгоре месо и сл. Виршле су најгора ствар икада. У њима нема ни 10% меса.
    Узмете филе, исецкате на коцкице и испечете у дубоком тигању са брдо поврћа. Можда је скупље ал је здравије.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti