FOTO: Akcija "16 minuta tišine za Tijanin zakon"

Akcija "16 minuta tišine za Tijanin zakon" održana je danas u Novom Sadu i Beogradu.

Akcija "16 minuta tišine za Tijanin zakon" održana je danas u Novom Sadu i Beogradu.

Na Tru Republike u Beogradu oko pedesetak okupljenih u okviru ove akcije ćutalo je 16 minuta, a u ruci su držali papir sa natpisom "16 minuta tišine. Gde je Tijanin zakon #podrži".

"Bukom nećemo privući nikoga, bukom ćemo samo uplašiti ljude, zato smo se odlučili za gromoglasnu tišinu. 16 minuta je večnost, 16 minuta je dovoljno da se čuje gromoglasna tišina.", objasnio je jedan od okupljenih Vladimir Jovanović. Prema njegovim rečima, da bi akcija "16 minuta za Tijanin zakon" uspela, nije potrebno da dođe pet miliona ljudi na Trg, već da se slikaju sa papirom na kojem piše "podrži Tijanin zakon" i fotografiju podele na društvenim mrežama.

Okupljenima je pročitano i pismo Igora Jurića, oca nastradale Tijane Jurić po kojoj je i ovaj zakon dobio ime u kojem poručuje da akcija nije politički skup i da se nada da će uspeti da se izbori za društvo u kojem će biti što manje nasilja.

Okupljeni su poručili da ukoliko izmene zakona kojom se omogućava reagovanje nadležnih nakon sat vremena od nestanka osobe ne uđe u skupštinsku proceduru da će se ponovo okupiti za mesec dana. Iz istog razloga okupili su se i Novosađani na Trgu slobode, kako bi ukazali na važnost podrške Tijaninom zakonu.

Podsetimo da se Novosađani već redovno okupljaju vikendom kako bi iskazali nezadovoljstvo, a neki od prethodnih povoda bile su poplave i pitanja dokle se stiglo sa preventivnom odbranom od istih, iskazivanje poštovanja poginulima u helikopterskoj nesreći, sa apelom vlastima da se saopšti istina o toj tragediji, ali i podrška ombudsmanu Saši Jankoviću protiv kojeg se vodi medijska hajka.

  • ST

    11.05.2015 07:47
    Apsolutna...
    ...podrska...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti