FOTO: Čim padne malo kiše, nastane poplava

Pojedine novosadske ulice usled minimalno padavina budu danima poplavljene, što je slučaj sa delom Bulevara kralja Petra.
Pojedine novosadske ulice usled minimalno padavina budu danima poplavljene, što je slučaj sa delom Bulevara kralja Petra.

Problem sa lokacijom koja je na fotografijama jeste jer se spomenuti potez nalazi u depresiji i akumulira atmosfersku vodu, a da na tom mestu nema slivničke mreže, kažu za 021 u JKP "Vodovod i kanalizacija".

"Kada je reč o ostalim lokacijama, treba napomenuti da u slučaju redovne ili količine padavine koja je i nešto jača od normalne, sistem u delu koji je u našoj nadležnosti  funkcioniše besprekorno", kaže za naš portal rukovodilac službe u Vodovodu Davor Santrač.

Problematične lokacije u prethodnim godinama - tzv. "kadice" u Kisačkoj i Temerinskoj - rešene su početkom rada novog kolektora od Rumenačke ulice do Kvantaške pijace.

"Problemi koji se javljaju sa zagušenim odvodnim kanalima nisu u našoj, već u nadležnosti ZIG-a, iako naši radnici i dežurne ekipe pomažu i u tom segmentu kada im obaveze dozvoljavaju. Bitno je reći da se nijedna mreža atmosferske kanalizacije u svetu ne projektuje za enormne količine padavina koje kada se dese, mreža ne može da apsorbuje u trenutku i potrebno je 15 do 30 minuta od prestanka takvih padavina, da voda sa saobraćajnica otekne sistemom slivnika i koju pumpe odvlače do ispusta", dodaje Santrač.

Na Rumenačkom putu je izgrađena nova mreža, dok je problem u delu stare Detelinare rešen gradnjom nove slivničke mreže. (Suzana Stojićević)

  • dule

    15.05.2015 09:50
    E i ovi kilavi novosađani, sve im smeta. Umesto da pozitivno gledaju na stvari i da vide besplatni bazen koji može da ih dodatno razveseli u ova teška vremena, oni vide bare.
  • pa sta

    15.05.2015 03:54
    mislite
    sve se sliva na najnizi deo-vojvodina.ne samo voda ito jos posvecena
  • @mihajlo

    14.05.2015 22:42
    Pa ko je odgovoran za sahtove i slivnike i njihovu zatvorenost/otvorenost, vodovod ili telekom?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti