Grad: Seča stabala u Miloša Bajića nije ni protivzakonita ni neplanska

Gradonačelnik Miloš Vučević zatražio je podatke iz "Zavoda za izgradnju grada" u vezi sa urbanističkim uređenjem dela centra grada, a povodom insinuacija Demokratske stranke da se radi o namernoj, neplanskoj i protivzakonitoj seči stabala drveća u Ulici Miloša Bajića.
Gradonačelnik Miloš Vučević zatražio je podatke iz "Zavoda za izgradnju grada" u vezi sa urbanističkim uređenjem dela centra grada, a povodom insinuacija Demokratske stranke da se radi o namernoj, neplanskoj i protivzakonitoj seči stabala drveća u Ulici Miloša Bajića.

To preduzeće je dostavilo informaciju koja potvrđuje zakonitost radova i poštovanje svih propisa koji proizilaze, kako iz projektne dokumentacije, tako i iz primenjenih radova na terenu.

Radovi u Ulici Miloša Bajića se izvode prema Glavnom projektu saobraćajnih površina oko Trga Republike koji je izradilo AD "Vojvodinaprojekt". Projekat je urađen na osnovu urbanističkih uslova izdatih od strane JP "Urbanizam" broj 107132/14. Pre izdavanja urbanističkih uslova izvršena je valorizacija postojećeg zelenila u ulici, a JKP "Gradsko zelenilo" je izdalo pretprojektne uslove i saglasnost na planirane saobraćajne površine broj 011-3875/1 od 5. aprila 2014. godine.

"S toga, ne radi se o bahatoj seči stabala i čitavog parka, kako je to Demokratska stranka predstavila, već o izuzetno složenom projektu koji poseduje sve neophodne dozvole nadležnih institucija. Svega nekoliko stabala koje je posečeno, bio je planski uklonjeno kako bi se izgradnja saobraćajnice nesmetano realizovala, a akcija je sprovedena po već postojećem planu i uz poštovanje svih propisa", naovdi se u saopštenju iz Gradske kuće.

Grad Novi Sad će nastaviti da radi po propisima, za dobro svih Novosađana.

  • 08.07.2015 10:33
    da li zna leva sta radi desna?
    Ova gradska vlast ocigledno nema pojma ko sta radi. Juce su iz Zelenila saopstili da oni nemaju pojma, nikome nisu dozvolili da sece, a danas gradonacelnik kaze da je Zelenilo dalo saglasnost! Jadni mi i ovaj grad ko nas vodi.
  • -

    08.07.2015 10:05
    -
    u centru ima mesta za parking.
    ovo nije resenje za nedostatak parking mesta na grbavici i detelinari.


    ne pravite se ono sta niste
  • 08.07.2015 08:57
    Panonska Dolina Smrti
    Što se tiče buduće Panonske "Doline Smrti", Novog Sada, zna se - Gde 3D klub kroči, tu trava više ne raste.
    Tako je to kad ne voliš svoju okolinu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.