Od danas "Dani Brazila" u Novom Sadu na četiri lokacije

Međunarodni, šesti po redu festival "Dani Brazila - novosadski samba karneval" biće održan od danas do nedelje (14. do 16. avgusta) na Petrovaradinskoj tvrđavi, Štrandu, Keju i Trgu slobode.
Međunarodni, šesti po redu festival "Dani Brazila - novosadski samba karneval" biće održan od danas do nedelje (14. do 16. avgusta) na Petrovaradinskoj tvrđavi, Štrandu, Keju i Trgu slobode.

Festival će u 20 časova na SKC Brodu Teatru (levo od mosta Duga) otvoriti promocije dve knjige putopisa "Brazil zemlja budućnosti" Štefana Cvajga i "Zbirka pesama" pesnika bosa nove Vinisijusa de Moraesa.

Nakon promocije knjiga sledi prezentacija domaćina kapuera kluba "Senzala" i škole samba
udaraljki "Sambansa", a kao svojevrsna atrakcija, na sceni Broda Teatra nastupiće i Bloco X – muzičko udruženje od preko 40 učesnika koje okuplja najbolje samba perkusioniste iz cele Evrope.

U subotu, 15. avgusta, na Brodu Teatru nastupiće beogradski višečlaničlani afrofunk
sastav Igor Vince & His Drum Brass and Keys, a u nedelju, 16. avgusta, na Trgu slobode Bloco X, i prepoznatljivi afroreggae bend Drum’n’Zez.

Nedelju će obeležiti tradicionalna karnevalska povorka koja će se ove godine od 19 časova
kretati od Trga republike, preko Gimnazijske ulice do Trga slobode. Učesnici povorke biće
polaznici radionica samba udaraljki, samba plesa i kapuere koji će se tri dana Festivala družiti sa stručnjacima iz Havane, Pariza, Kopenhagena, Kelna i Berlina.

"U duhu brazilske kulture, za posetioce smo pripremili radionice samba plesa, samba udaraljki i kapuere koje će voditi vrhunski perkusionisti, plesači i kapueristi iz celog sveta. Tako ćete ovog leta imati priliku da se oprobate u sviranju samba perkusija i to sa šest najboljih perkusionista  Evrope, plešete sambu sa kubancem Horheom Luisom Garmendiom - Titom, kao i da vežbate kapueru sa meštreom Torneirom, koji nam dolazi iz Francuske škole kapuere, jedne od najboljih u Evropi", navode organizatori.

Prijave za radionice otvorene su do početka Festivala, a podnose se putem zvaničnog sajta www.danibrazila.org.

Inače, festival i karneval zatvoriće Bloco X.

Ovogodišnje "Dane Brazila - novosadski samba karneval" podržali su Ambasada Brazila u Beogradu, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i informisanje, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Grad Novi Sad i Turistička organizacija Novog Sada.

  • G

    14.08.2015 13:46
    @Qqqq. - šta o vašem trošenju vremena na gluposti na plaćenom internetu misli onaj koji kopa po kontejneru i nema novca ni za taj internet?
  • qqqq.

    14.08.2015 12:47
    Sta li o Danima Brazila misli onaj sto kopa po kontejneru ?
  • zabava

    14.08.2015 12:46
    Domacine ozeni me , Maldivi , tv Grand , Menjam zenu , Guca , ...Dani Brazila , ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti