Božić: Grad čini sve da se reše problemi u Stanu

Savetnik gradonačelnika Dragan Božić kaže da gradska vlast ulaže svakodnevne napore da se nađe rešenje za lošu finansijsku situaciju u JKP "Stan".
Savetnik gradonačelnika Dragan Božić kaže da gradska vlast ulaže svakodnevne napore da se nađe rešenje za lošu finansijsku situaciju u JKP "Stan".

Preduzeću je zbog duga od 55 miliona dinara još od 29. maja blokiran račun, a prošle nedelje su privatni izvršitelji popisivali imovinu na osnovu tužbi radnika za neisplaćene zarade koje dostižu ukupnu sumu od oko 30 miliona dinara.

Božić za 021.rs kaže da je cilj grada da Stan opstane i da otplati nagomilane dugove koje su zatekli 2012. godine. - Trudimo se maksimalno da se isplate plate koje kasne nekoliko meseci, ali postoje dugovanja prema Poreskoj upravi i ona blokiraju račun, pa onemogućavaju isplatu zarada - navodi Božić.

On dodaje da redovno servisira dug na osnovu ugovora sa bankama i poreznicima, ali nije mogao da precizira kada će doći do deblokade računa. Božić smatra da će to biti čim prihodi Stana prevaziđu potraživanja.

  • Radisa

    05.08.2015 21:58
    Mogao bi da ucini nesto u vezi bolovanja u PU
    U predskolskoj ustanovi trudnice i svi ostali koji su duze od 30 dana na bolovanju ne dobijaju ni dinara vec godinu i po dna,to niko nigde ne spomiinje...a grad cini sve da resi problem isto kao i ovaj sa stanom.
  • Ellie

    04.08.2015 19:49
    ...
    Sve ima svoje granice osim ljudske pakosti i gluposti!
  • 04.08.2015 05:38
    istoricar
    hahhaaha hhaha pa da li je moguce da neko veruje da ce ta osoba bilo sta pametno uraditi, na svoju korist da, ali na opstu sigurno nece

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti