VIDEO: Novosadski alpinisti umivaju fasadu "Avaz Twist Towera"

Proteklih dana veliki ljubitelji adrenalina uz pomoć užadi umivaju sarajevski "Avaz Twist Tower", najvišu zgradu na Balkanu.
Proteklih dana, veliki ljubitelji adrenalina uz pomoć užadi umivaju sarajevski "Avaz Twist Tower", najvišu zgradu na Balkanu.

Ekipa kompanije "Urban Alpinism" iz Novog Sada čisti fasadu "Avazovog" tornja, spuštajući se konopcima sprat po sprat. Ivica Radovanović i Matija Šimulak kažu da su posao započeli pre sedam dana, a radovi će trajati oko mesec dana.

"Uvek postoji određena doza straha u ovom poslu. Onaj ko kaže da se ne plaši ili laže ili nešto s njim nije uredu", kazali su u šali dvojica Novosađana.

Radovanović, koji u "Urban Alpinismu" radi oko godinu dana, rekao je da mu je ovo prvi put da radi na tako zahtevnom objektu kao što je "Avaz Twist Tower".

Veliki izazov

"Ovaj posao svakako izaziva strah, ali moram naglasiti da je nama ova zgrada veliki izazov i lepo nam je jer dok radimo, uživamo u prelepom pogledu na Sarajevo", ističe Radovanović.

Matija Šimulak i prošle godine je učestvovao u pranju staklene fasade "Avaz Twist Towera" koji je, kako ističe, najviša, ali i najlepša zgrada koju je radio.

Pogledajte kako izgleda umivanje fasade "Avaz Twist Towera".

 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti