FOTO: Vandali ponovo uništavali zelenilo po Novom Sadu

Poslednjih nekoliko dana uništavanje zelenila od strane vandala u Novom Sadu poprimilo je zabrinjavajuće razmere.
Poslednjih nekoliko dana uništavanje zelenila od strane vandala u Novom Sadu poprimilo je zabrinjavajuće razmere.

"Jutros je primećeno da je tokom noći ukradeno 14 saksija sa cvećem koje je krasilo kandelabre u Uspenskoj ulici, a pre dva dana pet saksija iz Njegoševe ulice. Na ulazu u Dunavski park polomljena je mlada sadnica lipe, a noćas je oguljena kora sa tri stabla bagrema na Beogradskom keju – u blizini "Danubiusa". Ta stabla će, zbog nemogućnosti da se napajaju vodom zbog oguljene kore, uskoro morati da budu uklonjena, jer će se u potpunosti osušiti", navode iz Gradskog zelenila.

"Zelenilo" dalje ističe da problemi postoje i sa pojedinim vlasnicima kafića u gradu koji, prilikom uređenja letnjih bašti, bez dozvole uklanjaju zelenilo sa javne površine.

I u slučajevima da vlasnici lokala ili građani žele da obogate zelenilo grada novim sadnicama, ovo preduzeće ih poziva da mu se obavezno obrate radi izdavanja dozvola i pomoći pri odabiru mesta za sadnju na javnoj površini.

  • mi

    14.08.2015 22:47
    Nikad nisu ni prestajali
    Ovaj vandalizam - unistavanja zelenila u Novom Sadu, niko ni ne pokusava da zaustavi. Roditelji su najpre odgovorni sto ne vaspitavaju omladinu, kao i skole, da zelenilo treba saditi i negovati a ne unistavati. Ali nasoj omladina je destruktivna, heroj si ako nesto unistis! Bahatom ponasanju mogla bi da stane na put samo komunalna policija ili ciji je vec to zadatak, ali njih nigde nema. Komunalna policija se samo vozika po gradu i eventualno kazni neku babu koja prodaje jaje da bi prezivela. E, to se kaznjava a huligani nek lome i unistavaju zelenilo, mobilijar i sve cega se dohvate, jer tada ce biti "Cul". Policije nigde, da ih kaznjava, lepese im je da se voze okolo, nego da se bave svojim poslom! Svake godine Zelenilo sadi nove sadnice i svake godine sve to bude unisteno, jer niko ne sankcionise pocinioce!
  • 14.08.2015 17:34
    Zašto bi neko baš zelenilo uništavao? Meni liči na nekog bivšeg ili sadašnjeg radnika.
  • cure

    14.08.2015 17:01
    bogami
    nama je ne oluja vec tornado......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti