Liman, Naselje i Blok dobijaju ograđene površine za istrčavanje pasa

Tri od 10 zelenih površina koje su gradskom odlukom predviđene za istrčavanje pasa biće do kraja godine uređene i ograđene.
Tri od 10 zelenih površina koje su gradskom odlukom predviđene za istrčavanje pasa biće do kraja godine uređene i ograđene.

 

Do sada je ovih 10 površina bilo samo delimično obeleženo info-tablama, a pojedine lokacije (poput Limanskog parka) bile su u veoma lošem stanju.

Kako za portal 021 kažu u "Zelenilu", da bi ove površine bile uređene po najvišim evropskim standardima, potrebno je izdvojiti novac kojeg, za sada, ima samo za površine u parku kod Železničke stanice, u Limanskom parku pored Mosta slobode i na Novom naselju prekoputa Staračkog doma. Biće podignute ograde i konačno jasno naglašeno gde se šetaju psi, a koje površine su namenjene za ljude.

Ranije je udruženje za zaštitu životinja "PAN" apelovalo na rešavanje ovog problema, što bi dovelo do smanjenja problema napada potencijalno agresivnih pasa na ljude. Prostori će imati klupe, stolove i korpe za otpatke, kao i rekvizite za igranje sa psima.

"Do kraja godine će biti obezbeđen novac za ove namene i svi radovi gotovi, a na ostalih sedam površina radićemo naredne godine. Potrebno je izjednačiti sve domaće standarde sa evropskim", navode za 021 u Zelenilu.

Inače, ostale površine namenjene istrčavanju pasa su: deo Univerzitetskog parka kod Bulevara cara Lazara, prostor kod okretnice u Ulici Ive Andrića, ugao Bulevara kneza Miloša i okretnice u produžetku Bulevara Jovana Dučića, prostor u osovini Đorđa Nikšića Johana na Novom naselju, Ugao Oblačića Rada, Boška Vrebalova i Milenka Grčića na Detelinari, deo Omladinskog parka, kao i prostor između Bloka VIII i železničke pruge u Petrovaradinu.

Za sada nije poznat iznos koji će biti izdvojen za ove radove, s obzirom na to da se kalkulacije još rade. O ranijim namerama da se ovaj problem reši, kao i kakva je praksa u Beogradu, možete pročitati u našem tekstu OVDE. (Gorica Nikolin)

  • vera

    12.09.2015 20:20
    @Maja
    si ti danas uzela pilulicu???
  • CK

    11.09.2015 19:21
    @Svejedno mi je
    Lepo receno. Konacno neki normalan komentar!

    Ja se radujem da ce taj park kod Zeleznicke biti ogradjen jer mi je uvek bila frka da tu pustim svog psa pored prometne ulice pa ga uglavnom pustam oko zgrade rano ujutru kad nema dece.

    Uvek skupljam izmet za svojim psom (ali cesto ugazim u izmet tudjih pasa) i lepo bi bilo kada bi svi vlasnici skupljali za svojim ljubimcem. Nije tesko biti fin a svima bi nam bilo lepse :)
  • GRAĐANIN POKORNI

    11.09.2015 17:58
    IZBORI,IZBORI!
    Jednom me neko pitao da li znam ijednog NORMALNOG čoveka koji živi u stanu i šeta kera!Rekao sam da ne znam, posle dužeg razmišljanja.To ne znači da ti ljudi koji su bolji sa kerovima nemaju svoje razloge ali samnom bolji ne mogu biti.
    Rešićemo to izborima.Samo nek se okupljaju i terorišu plašljive, nemoćne i decu.I tome će doći kraj.Sela su nam prazna a to je prirodna sredina za kerove.Mogao bi dobar pravnik sve držaoce kerova u gradu ( kao za njih neprirodnu sredinu ) da optuži za maltretiranje životinja o čemu se zapravo i radi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti