Kongres hakera od danas u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine

Hakerski kongres "BalCCon2k15 – Third time's a charm", treći po redu, počinje danas i trajaće do nedelje, 13. septembra, a održaće se u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.
Hakerski kongres "BalCCon2k15 – Third time's a charm", treći po redu, počinje danas i trajaće do nedelje, 13. septembra, a održaće se u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.

Program kongresa obuhvata brojne prezentacije, radionice kao i predavanja iz oblasti bezbednosti računarskih sistema, sa posebnim osvrtom na društveno-političke teme, poput zaštite privatnosti na internetu, slobodnog softevera, programskih jezika, razvoja aplikacija i brojne druge. Predavači su poznati i priznati pripadnici hakerskih zajednica iz celog sveta.

Organizator kongresa je novosadsko udruženje Linux korisnika "LUGoNS" i Wau Holland Fondacija iz Hamburga.

BalCCon je zamišljen da postane centar hakerske zajednice u regionu, svima koji finansijski nisu u mogućnosti da posećuju druge kongrese u Evropi i USA.

"Ovakva manifestacija neophodna je na Balkanu, kako bi postojalo mesto na kome se jednom godišnje razmenjuju novostečena znanja, sastaju mladi puni ideja i stariji puni iskustva i znanja, da se upoznaju, povežu i ohrabre svi koje računari/mreže/sigurnost/nekonvencionalan način razmišljanja zanimaju, a nemaju gde da dobiju željene informacije. Time bi se u samoj hakerskoj zajednici podizao nivo stručnosti uz vođstvo starijih kolega, a i rešio bi se problem nemogućnosti da se dopre do prostora i vremena da se sopstveni radovi prezentuju", navode organizatori u saopštenju.

BalCCon želi da približi svet studentima koji se interesuju za haktivizam, slobodni kod, tehničke nauke te svim mladima kojima su ove i srodne teme interesantne. Na ovaj način, mladi imaju priliku da prezentuju svoje radove ukoliko su interesantni, inovativni i u skladu sa moralnim načelima za koje se zalaže cela zajednica okupljena oko slobodnog koda.

Predavači će biti Voja Antonić, Bernd Fix, Travis Goodseed, Aluc, Vyrus, Marie Gutbub, Peter Bubestinger...I mnogi drugi. Lista predavača nije konačna, ali može se pratiti OVDE.

Karte se mogu kupiti na licu mesta, a za učenike do 18 godina ulaz je besplatan. Više o programu i organizaciji možete pronaći OVDE.

  • 11.09.2015 16:53
    Novi Sad?
    E mogu se opkladiti u veliku Tableronu da gradska vrhuska pojma nema da se ovako nesto odrzava u gradu,a kamoli da su pomogli!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti