Više od hiljadu posetilaca na filmskom festivalu na Naselju

Prvi filmski festival pod nazivom "21114 kadrova" održan je prethodnog vikenda na Novom naselju, u organizaciji "Novog Kulturnog Naselja".
Prvi filmski festival pod nazivom "21114 kadrova" održan je prethodnog vikenda na Novom naselju, u organizaciji "Novog Kulturnog Naselja".

Program se održao na dve lokacije, kako na otvorenom, tako i u zatvorenom prostoru, a pored projekcija filmova "Bićemo prvaci sveta", "Otvoreni kavez", "Tmina" i  "Neposlušni", publika je imala prilike da pogleda i program dva međunarodna festivala kratkometražnih filmova: "Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film" i "Filmski Front", ali i da prisustvuje na dve tribine pod nazivom "Rađanje jednog festivala" i "Film danas".

Festival "21114 Kadrova" je za tri dana održavanja posetilo oko 1.200 ljudi, a utisci i impresije stanovnika Novog Naselja, ali i ostalih delova Novog Sada su fenomenalne. Novo Naselje je tako prvi put dobilo priliku da u svom komšiluku, na par dana ima bioskope, i na otvorenom i na zatvorenom prostorom.

Projekat je podržala Gradska uprava za kulturu.

U narednom periodu, od "Novog Kulturnog Naselja", poslednjeg vikenda septembra nas očekuje festival "Dobro došli na Naselje 2", a konkurs za učešće na njemu je u toku. Svi umetnici (muzičari, fotografi, plesači, video umetnici, vajari, kreativne radionice i organizacije, animatori) mogu da se prijave preko sajta organizacije www.novokulturnonaselje.com.

Festival "Dobro došli na Naselje" se prvi put održao prošle godine, i na njemu je učestvovalo oko 500 učesnika na šest lokacija, a posetilo ga je oko 2.000 posetilaca. Ove godine će drugo izdanje festivala trajati dva dana i sadržaće još raznovrsniji program.

  • 15.09.2015 21:21
    za - - -
    e, ajd bolje cuti, pametniji si. i pusti ljude da rade lepo ono sto je lepo, ne madjijaj sa teorijama zavere.
  • -

    15.09.2015 06:57
    -
    anonimus 16:30

    pa ti si od onih koji veruju u deda mraza i male zelene pomagace.
    tako se radi - ja ovo ti meni ono

    pa nije za dzabe naselje iza robne kuce blokirano, za koji dan ce pijaca opet poceti da se pokriva

    nego, gde vam je park?
  • 14.09.2015 14:30
    Ma kakva menjaza za raskopano Naselje, prestani da haluciniras covece vise

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti