LSV poručuje SNS: Izbori u MZ nisu za stranke

Liga socijaldemokrata Vojvodine poručila je SNS da ne promoviše svoje kandidate za izbore u mesnim zajednicama, jer se na takvim izborima kandiduju građani, a ne stranke.

Liga socijaldemokrata Vojvodine poručila je Gradskom odboru SNS da ne promoviše svoje kandidate za izbore u mesnim zajednicama, jer se na takvim izborima kandiduju građani, a ne političke organizacije.

"Nedelju dana nakon dopunskih izbora za savet Mesne zajednice Kisač, na ulicama se još mogu videti leci kojima Srpska napredna stranka promoviše svoje kandidate, sa njihovim fotografijama", piše u saopštenju Lige. Kako je navedeno, aktivisti Gradskog odbora SNS se moraju pridržavati zakonskih odredbi koje ne dozvoljavaju stranačko učešće na izborima u mesnim zajednicama.

"Političke stranke znaju, barem su do sada sve znale, da je cilj organizovanja mesnih zajednica zadovoljavanje zajedničkih potreba, interesa i želja građana i da se na izborima zato kandiduju građani, a ne političke organizacije", piše u saopštenju.

SNS: LSV zloupotrebljava vojvođansku zastavu

Srpska napredna stranka optužila je LSV da zloupotrebljava zastavu Vojvodine. "Marširanje s desetinama vojvođanskih zastava ovih dana po vojvođanskim selima je stranačka zloupotreba simbola, za koji upravo LSV tvrdi da pripada svim građanima Vojvodine", saopštava SNS.

Navode da je reč o "krajnje licemernom" stavu LSV i dodaju da ta stranka u Kisaču nije mogla da pronađe građane koji bi bili spremni da se kandiduju na izborima u njeno ime. "Ubedljivi rezultati koje kandidati SNS-a ostvaruju na izborima u mesnim zajednicama u Novom Sadu najbolji su nagoveštaj ubedljivog trijumfa na predstojećim lokalnim i pokrajinskim izborima", navodi SNS.

Prethodno je i Demokratska stranka optužila SNS da su na izborima u Kisaču zastrašivali građane i delili im pakete sa mesom da bi glasali za SNS.

  • petar

    21.10.2015 08:21
    da to su oni koji ostavlaju dugove selu od 250000 dinara zacuvenu gitarijadu
  • Michal

    18.10.2015 20:41
    LSV podržao DS u Kisaču
    LSV je podržao DS u Kisaču i terao sve svoje članove na birališta da glasaju za Demokratsku stranku. Znači toliko o Čankovim sendvičima, kokardama i rasevanju nacionalne mržnje medju Slovacima. Uvek ligaši igraju na kartu da plaše Slovake od SNS. Ali džaba LSV ide u prošlost s Demokratskom strankom.
  • 18.10.2015 19:40
    U svašta će se oni utvoriti. Te i letke latinicom štampaju ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.