Ciklonizacija sprovodi veliku jesenju deratizaciju

U toku je jesenji krug velike sistematske akcije zaštite zdravlja građana od štetnih glodara.
U toku je jesenji krug velike sistematske akcije zaštite zdravlja građana od štetnih glodara.

Ovu akciju pod nazivom "Komšiluk bez glodara - zdrav komšiluk", u saradnji sa Gradskom upravom, sprovodi Ciklonizacija, a preventivnim tretmanima će, kao i prethodnih sezona, biti obuhvaćena cela teritorija grada i sva prigradska naselja.

"Begeč je završen, danas završavamo akciju u Kovilju  i Futogu, a ekipe počinju sa obilaskom Kaća i Veternika. U narednim danima preventivnim tretmanima će prvo biti obuhvaćena ostala naselja na bačkoj i sremskoj strani grada, a potom i sam grad. Naše ekipe su svakodnevno na terenu, a u zavisnosti od vremenskih uslova kompletna akcija će trajati mesec do dva", navode u Ciklonizaciji.

Već nekoliko sezona Ciklonizacija tokom sistematske akcije u Novom Sadu koristi i Elektronske deratizacione stanice. Ova savremena tehnologija prvi put se koristi u Jugoistočnoj Evropi u sistemu zaštite zdravlja građana od glodara. Elektronske deratizacione stanice postavljaju se na kontrolnim lokacijama. Povezane su na integrisani Geografski informacioni sistem (GIS) Ciklonizacije, detektuju prisustvo glodara i u sistem šalju informaciju o tome, te na taj način omogućavaju monitoring u realnom vremenu.

Ceo ovaj savremeni sistem beleži sve tretmane, uspešenost i stanje na terenu i tako mapira potencijalna žaršta glodara. To Ciklonizaciji daje mogućnost da deluje preventivno, da ima brz odziv operativaca i stalnu kontrolu uspešnosti tretmana. Ovakav sistem rada građanima Novog Sada obezbeđuje visok nivo zaštite zdravlja od štetnih glodara i bolesti koje prenose kakav imaju samo najuređeniji gradovi u razvijenim zemljama.

Redovno sprovođenje preventivne deratizacije značajno smanjuje rizik od širenja zaraznih bolesti čiji su vektori glodari, kao i materijalnu štetu koji glodari izazivaju u domaćinstvima, privredi i poljoprivredi. Među najpoznatijim bolestima čiji su prenosioci glodari nalaze se besnilo, trihineloza, hemoralgična goznica, bruceloza, tuberkuloza, svinjska kuga, salmonela, slinavka i šap.  Sistematska deratizacija je za građane besplatna, potrebno je samo da omoguće vidno obeleženim stručnim operativcima da, u zavisnosti od trenutne potrebe, postave preparat ili da ga preuzmu uz pridržavanje stručnih uputstava.

Građani koji nisu kod kuće u vreme kada operativci obilaze njihov deo grada mogu naknadno da se obrate Ciklonizaciji na telefon 021/ 641 23 22021/ 641 23 22 ili e-mailom office@ciklonizacija.net.

Call Send SMS Call from mobile Add to Skype You'll need Skype CreditFree via Skype

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.