Novosadski Dom zdravlja uskoro dobija senzornu sobu

Nakon SOŠO "Milan Petrović" i novosadski Dom zdravlja dobiće senzornu sobu posvećenu deci sa invaliditetom.
Nakon SOŠO "Milan Petrović" i novosadski Dom zdravlja dobiće senzornu sobu posvećenu deci sa invaliditetom.

Postojeća senzorna soba namenjena je pre svega onima koji pohađaju školu "Milan Petrović", ali na žalost, u ovom gradu ima još dece sa posebnim potrebama.

Kako Dom zdravlja Novi Sad ispunjava sve tehničke uslove u smislu stručnog kadra, tima psihologa, logopeda, defektologa, i kako je stručna analiza pokazala da postoji potreba za otvaranjem još jedne takve sobe i u sklopu razvojnog savetovališta pedijatrije Doma zdravlja, Veselin Bojat, direktor ove ustanove potvrdio je za 021 da će ona biti otvorena.

"Ja imam čvrsta obećanja da ćemo novac za senzornu sobu dobiti od jedne fondacije. Naravno neće biti u tom obimu kao što je u školi "Milan Petrović", ali imaćemo jednu zaista ozbiljnu senzornu sobu u kojoj će moći ozbiljno da se radi, da ta deca dobiju neophodni nivo i kvalitet rada sa njima kao što se to praktikuje svuda u svetu", rekao je on.

Bojat je dodao da se već u prvom tromesečju naredne godine očekuje otvaranje senzorne sobe u Domu zdravlja, jer, kako kaže, "deci sa invaliditetom se može i mora pomoći na vreme, a mora se pomoći i njihovim roditeljima, koji zbog toga što svoju decu svakodnevno neguju često ne mogu da imaju svoj posao, a samim tim ni zaradu, kako bi platili skupa lečenja i tretmane". (Gordana Ćosić)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti