Potukli se putnik i kontrolor GSP-a u autobusu za Bukovac

U petak ujutru u bukovačkom autobusu se dogodio incident kada su se potukli putnik Milutin Jovanović (36) i kontrolor GSP-a.

U petak ujutru u bukovačkom autobusu se dogodio incident kada su se potukli putnik Milutin Jovanović (36) i kontrolor GSP-a.

Jovanović tvrdi da je udaren nakon što mu je oduzeta markica koja nije bila važeća, dok u GSP-u navode da je putnik napao kontrolore. Putnik kaže da je udarac dobio nakon što je zatražio da mu vrate kartu. On je ispričao da se vraćao iz treće smene i da mu je karta oduzeta jer važi za prvu zonu, a Bukovac spada u drugu zonu.

"Oduzeli su mi markicu, a kada smo stigli do Bukovca, na 50 metara od poslednje stanice zatražio sam markicu nazad. Stariji kontrolor mi je napisao kaznu, ali mi nije vratio markicu, iako sam nekoliko puta ponavljao da moram uveče na posao i da mi karta treba. Kada sam podigao glas, dobio sam pesnicom po usni", kaže Jovanović. Nakon što su kontrolori videli da rana krvari pozvali su policiju, a Jovanović kaže da je i on zvao policiju i da namerava da tuži GSP zbog napada.

S druge strane, kako 021.rs nezvanično saznaje u GSP-u, putnik je napao kontorlore. Naime, putnik je prvo udario jednog kontrolora, pa drugog i tada je jedan od njih odgovorio na udarac.

U GSP su samo potvrdili da se incident dogodio, ali se ne izjašnjavaju ko je kriv, jer kako je za 021 rekla portparolka gradskog prevoznika, Snežana Jaković, čekaju izveštaj policije.

"Istraga je u toku i ne možemo da je komentarišemo. Ono što možemo reći je da su naši radnici često na meti napada putnika, posebno kontrolori prilikom pregleda karata", kaže Jaković.

U GSP-u dodaju da su od početka godine imali 12 napada na zaposlene, devet na vozače i tri na kontrolore.

  • :)

    17.12.2015 13:32
    Nsnn, neomj da se nerviras, ima nas koji im odmah kazemo da ce ili nauciti lepo da se obracaju ili da mogu odmah da se sagnu. Neki macevi imaju dve ostrice.
  • Goran

    15.12.2015 11:09
    @Anonimus - isti onaj

    Samo nemoj zaboraviti da ako nekog na javnom mestu snimaš bez njegove dozvole, može on tebe da prijavi i da nahebeš. Sreća tvoja što to taj nije znao. Rešenje je kamera u autobusima.
  • Darko

    15.12.2015 07:40
    @Anonimus
    Treba grad da subvencionise GSP i druga preduzeca , ali u razumnoj meri da se ne opuste previse. Zaposljavaju kancelarijske radnike a vozaci odlaze, rade vise za iste pare. Ne kupuju se delovi, nema majstora, autobusi se sve vise kvare...Slazem se da treba da se kupuje karta. Ja je kupujem vec 20 godina i do nedavno sam bio zadovoljan uslugom GSPa a od prosle godine je primetno losija situacija sa redom voznje. Smatram da je GSPu osnovna delatnost da se kupuju novi autobusi da bude sto vise polazaka i da gradjani sto manje cekaju, a da ima sto manje kancelarijskih i partijskih poltrona na cije plate odlaze pare, pa onda mora grad tj. mi koji punimo gradski budzet subvencionisemo neradnike.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti