Novi Sad ostaje bez 2,3 milijarde dinara u 2016. godini

Novi Sad će u 2016. godini ostati bez 2,3 milijarde dinara ukoliko se usvoji predviđeni Nacrt zakona o finansiranju lokalne samouprave, što je oko 10 odsto sadašnjeg budžeta.

Novi Sad će u 2016. godini ostati bez 2,3 milijarde dinara ukoliko se usvoji predviđeni Nacrt zakona o finansiranju lokalne samouprave, što je oko 10 odsto sadašnjeg budžeta.

Pokrajinski sekretar za lokalnu samoupravu Branislav Bugarski kaže za 021.rs da nacrt zakona smanjuje prihode lokalnih samouprava oduzimanjem 30 odsto od zarada zaposlenih. On je ocenio da je u pitanju nastavak centralizacije i zapitao se zašto se gradonačelnik Miloš Vučević nije oglasio o ovom pitanju.

- To samo pokazuje da je to vlast partija, a ne vlast građana Novog Sada. Važnije je ne uvrediti predsednika stranke, nego zaštititi interese građana, jer sa tri godine od po 2,3 milijarde dinara Novi Sad bi, na primer, mogao da sagradi prečistač otpadnih voda - navodi Bugarski za naš portal.

Novosadski čelnici se, za razliku od svojih kolega, iz nekih drugih opština do sada nisu oglašavali o tome što će u slučaju usvajanja Zakona biti smanjeni prihodi jer se više milijardi dinara sada preusmerava u republičku kasu.

Ono što je sa druge strane poznato su poluzvanične informacije da je novosadska vlast većinu gradskih ustanova i preduzeća već informisala da ih u 2016. godini očekuje manje novca.

  • ns

    14.12.2015 21:51
    Sve su nam oduzeli, nema kraja dok nas ne uniste totalno, sve njima treba iz nase Vojvodine!
  • 14.12.2015 17:59
    lepo je meni rekao deda, kada bodanci postanu auonomasi, onda je beogradu odzvonilo...
  • Toma

    14.12.2015 17:35
    SnS diletantizam
    Centralizacija guši državu. Živeće jedino beograd, svi drugi moraju propasti. Umesto da se ostavlja više novaca lokalnim samoupravama, oni guše i uzimaju, cede suvu drenovinu. Žele kontrolu nad svim novcima u zemlji, kako bi se samo oni pitali oko raspodele novaca, a ne neko drugi.

    Klasična gedžovanizacija posla.
    Što pre ovi da odu s vlasti, inače Srbija nestaje sa karte za par godina nakon finansijskog kraha.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti