U Novom Sadu 262 aktivna gradilišta

U Novom Sadu ima 262 aktivna gradilišta, saznaje 021.rs u građevinskoj inspekciji.

U Novom Sadu ima 262 aktivna gradilišta, saznaje 021.rs u građevinskoj inspekciji.

Ovi podaci, kako su nam saopštili u inspekciji, podrazumevaju gradilišta kako višespratnica, tako i poslovnih i individualnih objekata. Mada se na prvi pogled čini da je ovo veliki broj gradlišta, treba uzeti u obzir da je već nekoliko godina građevinarstvo u problemu, a da je pre desetak godina u vreme građevinskog buma bilo i po 1.000 gradilišta, pretežno višespratnica.

Da se radi o malom broju i da su to pretežno gradilišta koja su nedavno otvorena govore i podaci iz inspekcije o broju novootvorenih predmeta u ovoj godini. Kako su za 021.rs naveli u inspekciji, u 2015. godini su do sada otvorili 222 predmeta u vezi sa izgradnjom objekata za koje je potrebno ishodovati građevinsku dozvolu ili rešenje kojim se odobrava izvođenje radova na investicionom održavanju, rekonstrukciji, sanaciji objekata i drugo.

Što se tiče neaktivnih i napuštenih gradilišta, trenutan broj je 31 prema podacima sa terena, što je prosek nekoliko godina unazad, pri čemu je deo ovih gradilišta napušten već jako dugo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti