Bosnić: Istupamo iz DS i pokrećemo Levicu Srbije u Novom Sadu

Član Glavnog odbora Demokratske stranke Stanko Bosnić i prošlogodišnji kandidat za predsednika novosadskog odbora DS Dragan Maksimović napustiće danas DS i preći u Levicu Srbije Borislava Stefanovića.
Član Glavnog odbora Demokratske stranke Stanko Bosnić i prošlogodišnji kandidat za predsednika novosadskog odbora DS Dragan Maksimović napustiće danas DS i preći u Levicu Srbije Borislava Stefanovića.

Oni će osnovati inicijalni odbor pokreta "Levica Srbije - Borko Stefanović" za Novi Sad i za Vojvodinu.

Kako za 021 kaže Stanko Bosnić, plan koji Levica sprema za Novi Sad biće alternativa svemu što je sada "desni centar, centar i nešto što se predstavlja kao levica, ali to nije". On dodaje da se ne može, za sada, govoriti o saradnji sa, pre svega, Srpskom naprednom strankom.

"Definisali smo i šaljemo kao poruku građanima da u ovom momentu ne možemo i nećemo u skorijoj budućnosti moći da sarađujemo sa SNS i vrlo teško ćemo sarađivati sa strankama na vlasti. Teško je reći s kim ćemo moći, jer nema stranaka mnogo bliskih nama u političkom smislu, ali moći ćemo da nađemo dodirne tačke sa strankama koje nisu opteretile život Novosađana. Podsetiću da Novi Sad nije uvek bio ovakav i odavde su se pokretale vrlo dobre 'leve' ideje. Onda se desilo da se Novi Sad preorijentisao na ovu desnu stranu", navodi on za naš portal.

Bosnić dodaje da će u popodnevnim časovima istupiti iz DS i postati jedan od prvih članova Levice Srbije, te da će isto u budućnosti učiniti mnogi članovi DS. Očekuje, kako kaže, i dobar odaziv građana, sa kojima će pokret komunicirati i direktno.

"Obično su se stranke htele infiltrirati u parlament, ali mi nemamo nameru da se infiltriramo, već da jednom osvojimo gradski parlament. U svakom slučaju, ne želimo da razmišljamo na način da ćemo otimati odbornike i nemamo tu vrstu ambicije, već nameravamo da izađemo na izbore kad god budu bili kao samostalni pokret. Da li ćemo osvojiti parlament, u ovom momentu, manje je bitno. Želimo da pokažemo da postojimo i da politika može da ima drugačije lice", poručuje uskoro bivši član DS.

Naglašava da je zadovoljan koliko ljudi prilazi pokretu. "I ne idemo ljudima u stanove, ne pitamo ih da li su glasali za nas i da li će, a i ne nameravamo da ljude privlačimo tehnikama, već idejama. Ali ne treba nikom verovati unapred, pa ni nama", kaže on.

Pokret Levica Srbije za nekoliko dana će biti registrovan u Beogradu, a u Novom Sadu se nadaju da će uskoro dobiti prostorije.

Podsetimo da je Levica Srbije nastala istupanjem Stefanovića iz DS-a 10. decembra usled, kako je naveo, odbijanja partije da prihvati njegov program i ideologiju. (Gorica Nikolin - gorica@021.rs)

  • demokrata

    18.12.2015 20:36
    zabava
    na sastanku DS-a zaduzena za za napade i pisanje protiv ove dvojice (ciji potez osudjujem) je Beba Balasevic i omladinci koji sede i pisu komentare. Ja nisam mogao da verujem u sta smo se pretvorili i jasno sam to rekao Bojanu koji je cutao. Sramota me je sto pravimo Vucicu veselje
  • Telep

    18.12.2015 18:04
    Liberalni kapitalizam i demokratija
    Kakva bre crna levica, dosta je bilo komunizma na ovim prostorima. Toliko je nas je unazadio da se jedva oporavljamo.
    Srbiji je potreban sistem zasnovan trzisnoj privredi, pravnoj drzavi i demokratiji. Bez toga nema ni kvalitetne socijalne zastite ni kvalitetnog obrazovanja; Sistem stimulise spoposbne pojedince, koji mogu celo drustvo da povuku napred.
    Socijalizam i komunizam cine upravo suprotno, jer prave uravnilovku - po principu: radio, ne radio - svira ti radio. To je ruiniralo nasu privredu.
    To mozda moze da prodje u bogatim drustvma, ali je ubitacno primeniti ga u drustvima koja su u razvoju.
  • putar

    18.12.2015 16:52
    Grado
    Bosnic je kod nas u Put došao kao kadar Spo, nakon što je prešao iz Otpora. Onda se uključio u DS i preko Pavličica postao savetnik direktora Radmilovica, kojeg je postavila Maja Gojkovic kao svog člana. Onda je Radmilovica Bosnic, 3 meseca pred pošle izbore, preveo u demokrate, koji se sada negde pritajio i gricka zarađeno. Sve to je podržao Janko Veselinovic koji je bio predsednik Upravnog odbora puta. A glavni egzekutor u sejanju straha kod radnika puta je bio Đura Gacesa, tzv. pravnik. Sad gladuje mo zbog ovakvih i nemamo platu po nekoliko meseci!!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti