Konferencija "CORIUSS Vojvodina" u Novom Sadu

Trodnevna konferencija "CORIUSS Vojvodina" održaće se od 1. do 3. aprila u Novom Sadu i okupiće oko 80 istaknutih studenata iz Srbije i regiona.
Coriuss je prva simulacija Komiteta regiona EU (CoR) na svetu i prva institucionalna studentska simulacija u Novom Sadu. Okupiće oko 80 istaknutih studenata iz Srbije i regiona koji će imati priliku da na direktan i interaktivan način saznaju kako funkcioniše CoR, ali i značaj regionalizma i regionalne saradnje.
 
Svaki učesnik će predstavljati po jedan region iz jedne zemlje, prema proporcijama koje su zastupljene u samom CoR-u. Prvi dan konferencije, učesnicima će biti predstavljeni mentori, odnosno predstavnici lokalnih vlasti iz Vojvodine i regiona, ali i predstavnici akademske zajednice koji će im pomoći u pripremi za samu simulaciju koja će se održati drugi i treći dan.
 
Ovim bi se stvorila dodatna vrednost povezivanja mladih stručnjaka sa lokalnim predstavnicima i time se otvorila mogućnost za mnoge vidove buduće saradnje.
 
Teme koje će biti obrađene na konferenciji - Međuregionalna ekonomska saradnja kao rešenje problema nezaposlenosti mladih i Značaj društvene kohezije u multikulturalnim, višenacionalnim i višejezičnim regionima.
    
Projekat su podržali Vlada i Skupština Vojvodine, a predavanja i simulacije će biti održane u Skupštini Vojvodine uz simultane prevode na jezike nacionalnih manjina i engleski jezik.
 
Svi zainteresovani studenti iz Srbije i regiona moći će da se prijave za ovaj projekat od 1. do 10. marta putem zvaničnog sajta.
 
Autor: 021.rs

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti