FOTO: Obeležen Dan sećanja na poginule u NATO bombardovanju

Danas je u kasarni "Jugovićevo" komemorativnim skupom jedinica iz garnizona Novi Sad obeležen 24. mart, Dan sećanja na poginule u NATO bombardovanju pre 17 godina.

Tom prilikom gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predstavnici vojske, SUBNOR-a Novi Sad i porodice poginulih pripadnika Vojske Srbije položili su vence na spomen-obeležje žrtvama.

Zamenik komandanta Prve brigade kopnene vojske i zamenik komandanta garnizona pukovnik Veljko Martinović rekao je da se svakog 24. marta vojnici sećaju svojih palih drugova.

"Njihovi životi utkani su u našu današnjicu, kao i u našu budućnost. Mi smo u obavezi da ih se sećamo, a te uspomene za nas vojnike predstavljaju poseban podstrek, jer je njihova žrtva zaslužna za ovo što mi danas imamo", rekao je pukovnik Valjko Martinović i naglasio da prosperitet države Srbije nema alternativu.

Autor: 021

  • Republikanac V

    25.03.2016 11:02
    Jadno i bedno je to što su Vučevićevi gospodari bili deo Miloševićeve mašinerije koja je uzrokovala o odgovorna za bombardovanje a danas postavljaju vence nastradalim kao da se ništa nije desilo. Srbija nikad neće biti država, uvek će biti kazaba.
  • Ćufta

    24.03.2016 21:54
    @dragan
    Pa i mi smo bez objave rata rasturuli Vukovar, a posle i ko zna šta još. Ista smo mi go*na, a to je teško prihvatiti. Ali ima vremena. Nadam se da će buduće generacije imati mu*a da pokažu prstom u krivce i za Vukovar i za bombardovanje i za sve pi*darije što su bile na ovim prostorima.
  • Liman3

    24.03.2016 20:53
    Sta ovaj Vucevic izvodi?
    Dok je bilo NATO bombardovanje srbije decko je sa svojim drustvom ne pio vec loco alkohol i duvao travu dok je nas mnogo bilo na polozajima mi srecni u blizini grada a oni manje sretni na kosovu i onda ovaj picopevac izvodi neke smesne besne igre?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti