Uskoro poznata sudbina nikada završene zgrade "Poštanske štedionice"

Čelnici Novog Sada blizu su postizanja dogovora koji bi trebalo da omogući da se nakon 25 godina konačno završi izgradnja zgrade "Poštanske štedionice" u centru, saznaje 021.rs.
Uskoro poznata sudbina nikada završene zgrade "Poštanske štedionice"
Foto: 021.rs

Prema informacijama iz Grada do kojih je došao 021, vode se intenzivni razgovori i pregovori da se pitanje ovog najpoznatijeg novosadskog "Skadra na Bojani" reši i lokalna vlast je optimista da će se posle nekoliko godina konačno nešto pokrenuti sa mrtve tačke.

Kako je naveo izvor 021.rs iz Gradske uprave, detalji za sada ne mogu biti saopšteni, jer je sve još uvek neizvesno, a ceo slučaj Poštanske štedionice je i dalje opterećen nerešenim imovinsko-pravnim odnosima, pa bi iznošenje predloga za rešenje moglo da naškodi postizanju dogovora.

S druge strane, kako nam je predočeno, sve što je do sada postignuto pokazuje da su blizu rešenja i da se očekuje da će javnost vrlo brzo čuti koji su rezultati višemesečnog rada. Naš izvor navodi da je pronalaženje najbolje solucije za završetak ove zgrade deo namere čelnika grada da se reše zaostali problemi iz ranijih decenija.

Isti izvor dodaje da se slično radi i oko zgrade Radničkog, u vezi sa kojom je, kako 021.rs nedavno pisao, postignut načelan dogovor da Grad preuzme taj objekat od Novosadskog otvorenog univerziteta.

Podsetimo da je parcelu na kojoj se nalazi zgrada buduće Poštanske štedionice Grad na korišćenje dao Pošti Srbije, Poštanskoj štedionici i "Invest domu" pre skoro 30 godina i 1988. godine je potpisan ugovor o izgradnji zajedničkog objekta. Tadašnji objekat je ubrzo srušen i 1992. godine je počela izgradnja, ali je zbog nedostatka novca i nerešenih vlasničkih odnosa obustavljena 1995. godine.

Više puta se pominjalo rešenje ovog problema, a 2012. godine tadašnja gradska vlast zajedno sa Poštom Srbije i firmom "Ateks" koja je otkupila deo vlasništva "Invest doma" nakon bankrota, najavila je završetak objekta u roku od godinu dana. Radovi na zgradi su tada nastavljeni, ali već 2014. godine sve je stalo i od tada skoro da nije bilo novih informacija, osim da se radi na pribavljanju nekih saglasnosti. Poslednji put ovaj projekat je pominjan 2016. godine, kada je tadašnji direktor "Pošta Srbije" Milan Krkobabić rekao da je "cela priča oko Poštanske štedionice glupost iz prošlosti".

  • Hehe

    22.12.2017 07:53
    Zaboravio sam da kažem, taj aerodrom se zove Berlin Brandenburg.
  • Hehe

    21.12.2017 18:16
    "Zamislite da ova vest dolazi iz Svajcarske ."

    Zamislite da ova vest dolazi iz Nemačke. Zamislite da u Berlinu još grade novi aerodrom koji je trebalo da bude otvoren 2011 i da ne znaju kada će biti gotov, da ga je projektovao arhitekta koji nema licencu, da je dobio tender zbog "efikasnijeg" sistema ventilacije, za koji se ispostavilo da uopšte ne radi. :)
  • Simke

    21.12.2017 17:18
    ZAVRŠITE !!!!
    Ove stvarno ne volemmmmm.... i neću..., al nek neko to završi i svaka čast....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti